Santana’dan gitar klasikleri

Günümüzün yaşayan müzik efsanelerinden biri olan Carlos Santana’nın unutulmaz gitar klasiklerini yeniden yorumladığı albümde, sanatçıya birbirinden ünlü müzisyenler eşlik ediyor. Albümde tek bir vasat şarkı dahi yok çünkü hepsi birer rock klasiği. Adı Latin müziğiyle birlikte anılan Santana ‘Guitar Heaven’da bu kez rock müziğin duayenlerine adeta selam gönderiyor. Santana’nın India Arie ve Yo Yo Ma ile seslendirdiği The Beatles şarkısı ‘While My Guitar Gently Weeps’i albümün hit’lerinden biri olmaya aday. Joe Cocker vokali ile yorumladığı Jimi Hendrix’in ‘Little Wing’i rock severlerin kaçırmak istemeyeceği türden bir buluşma.

Velvet Revolver ve Stone Temple Pilots gruplarından tanıdığımız Scott Weiland ile seslendirdiği The Rolling Stones şarkısı ‘Can’t You Hear Me Knocking’ için de aynı şey söylenebilir. Led Zeppelin şarkısı ‘Whole Lotta Love’ Chris Cornell vokali; The Doors şarkısı ‘Riders on the Storm’ ise Linkin Park grubunun vokalisti Chester Bennington’ın vokaliyle yer alıyor albümde. Carlos Santana, Papa Roach grubunun vokalisti olarak tanıdığımız Jacoby Shaddix ile Deep Purple şarkısı ‘Smoke On The Water’da; Chris Daughtry ile Def Leppard şarkısı ‘Photograph’ta bir araya geliyor.

DERGİLERDEN İLHAM ALINDI 
Santana’nın bir süredir merakla beklenen albümünde yer alan şarkılar, ünlü müzik dergileri Rolling Stone ve Q’nun hazırladığı listelerden ilham alınarak hazırlandı. Albümün prodüktörlüğünü Sony Music’in saygıdeğer yöneticilerinden, Grammy ödüllü prodüktör Clive Davis üstlendi. Albümde ayrıca Matt Serletic, Creed ve Chris Cornel gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla tanınan iki kez Grammy adayı olan Howard Benson’ın şarkıları da yer alıyor. Santana’nın albümünü, Sony Music etiketiyle müzik marketlerde bulmak mümkün.

ARALIKTA EVLİLİK İLKBAHARDA ALBÜM

“Bu şarkılar bana göre Jimi Hendrix ve Eric Clapton gibi isimlere ait kadınlar gibiydi. Onlarla çıkma cesareti gösterdim” diyor Santana verdiği bir röportajda. Santana şu sıralarda kendisine ait özgün bir albüm hazırlığı içinde. ‘Shape Shifter’ adını taşıyan albüm 2011 ilkbaharında yayınlanacak. Ama bundan önce ekibinde yer alan müzisyen Cindy Blackman ile 19 Aralık’ta Hawaii, Maui’de evlenmeyi planlıyor. “Tanrı bana bir kez daha farklı bir formda bir kraliçe gönderdiği için müteşekkirim” diyor Santana. Müstakbel eş Blackman, Lenny Kravitz ile çalışmış bir caz ve rock bateristi. Santana, 34 yıldır evli olduğu Deborah Santana’dan 2007 yılında boşanmıştı.

Santana hayat hikâyesini anlatan biyografik bir filmin hazırlıklarını da sürdürüyor. Hollywood’dan gelen birçok teklifin ardından Santana, Peter ve Benjamin Bratt kardeşlere sonunda yeşil ışık yaktı. Benjamin Bratt’ın, başrolünü oynayacağı ve yöneteceği filmin 2011 yılında gösterime girmesi planlanıyor.

SANTANA’NIN SOLO ALBÜMLERİNDEN SEÇMELER
■ Carlos Santana & Buddy Miles! Live! (1972; Buddy Miles ile)
■Love Devotion Surrender (1973; John McLaughlin ile)
■The Swing of Delight (1980)
■ Blues For Salvador (1987)
■ Supernatural (1999)
■ Shaman (2002)
■ All That I Am(2005)

Haber

İlginizi Çekebilir