Herkes O'nu konuşuyor!

13 yaşında katıldığı yerel bir müzik yarışmasında seslendirdiği şarkıyı annesinin Youtube’a yüklemesi sonrasında ünlü prodüktör Scooter Braun’un dikkatini çeken Justin Bieber, bir anda ünlendi. Birlikte poz verdiği Kim Kardashian’a hayranları tarafından tehditler yağdırılan sanatçı, genç kızlardan oluşan hayranlarının, kendisini görmek için kavga etmesi nedeniyle iki konserini iptal etmek zorunda kalmıştı.

JUSTIN BIEBER FOTO GALERİ

JUSTIN BIEBER TUM KLİPLERİ İZLE

AMERİKAN MÜZİK ÖDÜLLERİ TÜM PERFORMANSLARI İZLE

Müzik dünyası, video paylaşım sitesi Youtube’a koyduğu videolarla ünlenen ve önceki gün Amerikan Müzik Ödülleri’nde “Yılın Sanatçısı” da dahil olmak üzere 4 dalda ödül alan 16 yaşındaki Justin Bieber’ı konuşuyor. Bir bebeği andıran yüz hatları ve “havalı” tavırlarıyla milyonlarca genç kızı peşinden koşturan Bieber’ın hikâyesi diğer ünlülerin klasik keşfedilme hikâyelerinden çok farklı…

Justin Bieber’ı henüz 18 yaşındayken dünyaya getiren annesi Pattie Mallette, oğlunu okutabilmek için düşük maaşlarla aynı anda birkaç işte birden çalıştı. Çocukluğunda babasıyla çok az bir araya gelen Bieber, buna rağmen onunla bağlarını koparmadı. Okul dışında kalan vaktinde kendi kendine piyano, gitar ve trompet çalmayı öğrenen şarkıcı, henüz 13 yaşındayken katıldığı bir yerel müzik yarışmasında ikinci oldu. Yarışmada R&B yıldızı Ne-Yo’nun “So Sick” parçasını seslendiren Bieber’ın büyük bir ilgiyle karşı karşıya kaldığını gören annesi, görüntülerini Youtube’a yükleyerek oğlunun hayatını değiştirdi.

BRAUN, ANNESİNİ İKNA ETTİ
Tam o günlerde “farklı sanatçı” arayışlarına giren ünlü müzik prodüktörü Scooter Braun, Bieber’ın video görüntülerine rastladı. Genç şarkıcının sesinden ve sempatik tavırlarından etkilenen Braun, uzun süren uğraşları sonucunda Bieber’ın annesine ulaşmayı başardı. Ancak Mallette, oğlunun bu renkli dünyaya adım atması için zamanın henüz erken olduğunu düşünüyordu.

En sonunda kararsız anneyi ikna etmeyi başaran Braun, Bieber ile birlikte ABD’ye giderek stüdyo kayıtlarına başladı. ABD’ye geldikten bir hafta sonra Braun’un ortağı dünyaca ünlü R&B yıldızı Usher’ın da dikkatini çeken genç yıldız, 2008’de müzik şirketi Island Records’la anlaşma imzaladı. İlk single’ı “One Time”ı 2009’da çıkaran şarkıcı, Billboard Dergisi’nin müzik listelerinde 17 numaraya kadar yükseldi. Ardından 17 Kasım 2009’da ilk albümü “My World”ü çıkaran Bieber, bu kez uzun süre müzik listelerinin üst sıralarında kalmayı başardı.

OBAMA’YA ŞARKI SÖYLEDİ
Justin Bieber, 20 Aralık 2009’da Beyaz Saray’da ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama için efsanevi müzisyen Stevie Wonder’ın “Someday at Christmas” parçasını seslendirdi. Bieber, bu yılın başında çıkardığı “Baby” adlı single’ıyla da Amerikan müzik listelerinde 5 numaraya kadar yükseldi. “Dünyanın en çok tanınan internet ünlüsü” olarak bilinen Bieber’ın “Baby” parçasının klibi, Lady Gaga’nın “Bad Romance” şarkısıyla birlikte Youtube’un en çok izlenen videolarından biri oldu.

Google gibi arama motorlarında adı en çok aranan şarkıcı olarak da tarihe geçen Bieber, Twitter kullanıcıları arasında da bir hayli popüler. Twitter yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, mikro-blog sitesinde yazılan mesajlardan yüzde 3’ü Justin Bieber’ın adını içeriyor.

ERGENLİKTEN SESİ ÇATLIYOR
İkinci albümünü temmuz ayında New York’ta kaydetmeye başlayan Bieber’ın sesi ergenlik çağında olmasından dolayı büyük bir değişime uğruyor. Ünlü yıldız verdiği bir röportajda, “Ergenlik çağındaki her erkek gibi benim de sesim kalınlaşıyor. Bu yüzden de çatlamalar oluyor” demişti. Oyunculukta da iddialı olan Bieber, “CSI: Crime Scene Investigation” dizisinde bir bölüm oynadı. Amerikan basınında en çok tartışılan konulardan biri kuşkusuz Justin Bieber’ın imajı.

New York Times Gazetesi’nden Jan Hoffman, Bieber’ın popülaritesinin Youtube’da ünlenmesinden kaynaklandığını yazdı. Hoffman, makalesinde, bir “Youtube ünlüsü” olarak hayatımıza giren Bieber için, “Scooter Braun, Bieber’daki cevheri gördü ve onunla stüdyoda kayıt yapmadan önce Youtube’da biraz daha ünlenmesini bekledi. Justin Bieber’a bakanlar, dünyaca ünlü olmanın imkânsız bir şey olmadığını görüyor. Bieber, Youtube’a çok şey borçlu” demişti. 

HAYRANLARI KISKANDI
ABD’li reality şov yıldızı Kim Kardashian, geçtiğimiz yaz Justin Bieber ile birlikte seksi pozlar verince bir anda Bieber hayranlarının tepkisini çekti. Kendinden 13 yaş küçük Bieber ile önce Twitter üzerinden samimi bir şekilde konuşmaya başlayan ve daha sonra da özel bir çekim için seksi pozlar veren Kardashian, Bieber hayranlarının kıskançlık krizlerine girmesine sebep olmuş ve tehdit e-postaları almaya başlamıştı. Bieber da bunun üzerine, Twitter’dan hayranlarına “Kim Kardashian sadece arkadaşım. Çok seksi bir kadın olsa da, sadece arkadaşız” açıklamasını yapmak zorunda kalmıştı.

6 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR
Twitter’ın da en gözde kullanıcılarından biri olan Bieber’ı 6 milyondan fazla kişi takip ediyor. Şarkıları ve yakışıklılığıyla bir anda dünya çapında bir üne kavuşan Bieber, zaman zaman bu durumun sıkıntısını da çekiyor. İlk albümünün tanıtım turları için geçtiğimiz yıl New York’ta sahneye çıkan sanatçı, kendisini daha yakından izlemek isteyen hayranları arasında çıkan kavga sebebiyle konserini iptal etmek zorunda kalmıştı. Bieber’ın geçtiğimiz nisan ayında Avustralya’da vermesi beklenen konseri de, kız hayranları arasında çıkan kavgadan dolayı iptal edilmişti.

KİMLİK KARTI
DOĞUM YERİ VE TARİHİ: Stratford Kanada / 1994
EĞİTİMİ: Lise öğrencisi

Haber

İlginizi Çekebilir