Angelina'yı reddettiler!

Bosna’daki savaş yıllarında (1992-1995) geçen bir aşk hikâyesini konu alan bir film çeken Angelina Jolie’nin, filme tepki gösteren Tecavüz Mağduru Kadınlar Derneği üyeleriyle Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de görüşmek istediği, ancak teklifinin savaş kurbanı kadınlarca kabul edilmediği öğrenildi.

Jolie’nin filminin senaryosuna tepki gösteren, kurduğu dernekle 25 bine yakın tecavüz kurbanı kadının ifadesini toplayarak Lahey’deki Savaş Suçları Mahkemesi’ne gönderen Tecavüze Uğramış Savaş Mağduru Kadınlar Derneği Başkanı Bakira Haseçiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Untitled Love Story” (Adsız Bir Aşk Hikâyesi) filminin çekimlerini geçen hafta tamamlayan Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu Angelina Jolie’ye kırgın olduklarını söyledi.

‘BOSNA’DA GÖRÜŞMELİYDİK’
Angelina Jolie’nin “iyi niyet elçisi” olduğu BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Bosna-Hersek yetkililerine mektup gönderdiklerini ifade eden Haseçiç, mektupta filmin senaryosunda geçtiği iddia edilen “Boşnak kadının tecavüzcüsüne aşık olmasının” kendilerini çok incittiğine yer verdiklerini kaydetti. 

Bakira Haseçiç, Angelina Jolie’nin kendilerini Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye davet ettiğini ve orada görüşmek istediğini dile getirerek, “Ama biz bu teklifi kabul etmedik. Kendisiyle ancak burada, soykırımın yapıldığı Bosna’da görüşmemiz anlamlı olurdu” dedi. Budapeşte’deki bir film stüdyosunda 29 Eylül’de çekimlerine başlanan, Jolie’nin ilk yönetmenlik denemesi olan ve yaklaşık 12.5 milyon Euro’ya mal olan filmde, BosnaHersek, Sırbistan ve Hırvatistan’dan çok sayıda ünlü oyuncu rol aldı. 

Haber

İlginizi Çekebilir