Nasa'nın açıklamasından bakteri çıktı

NASA, Dünya dışında yaşam olabileceğine dair elde edilmiş en önemli bilimsel bulguyu açıkladı 

NASA'dan tarihi keşifNASA araştırma ekibi Prof. Simon ile Arizona Üniversitesi’nden Ariel Anbar ve Paul Davies, GFAJ-1 adlı
bakteriyi Kaliforniya’daki Mono Gölü’nde keşfetti

NASA araştırmacıları, su ve oksijene gerek duymadan arsenikte yaşayan bir bakteri keşfetti. Bakteriye
GFAJ-1 adını veren araştırma başkanı Prof. Simon “Uzayda
yaşamı nelerin mümkün kılabileceğine dair kapı açtık” dedi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) merakla beklenen açıklamasını dün akşam yaptı. NASA araştırmacıları yüksek oranda tuz ve arsenik bulunan Kaliforniya’da bir gölde arsenik zehiriyle yaşayan bir bakteri keşfetti. GFAJ-1 adlı bakterinin, yaşamın su ve oksijene bağlı olduğu teorisini yerle bir ettiği bildirildi. Araştırma başkanı Amerikan Astrobiyoloji Enstitüsü profesörü Felisa Wolfe-Simon “Evrenin başka bir yerinde yaşamı nelerin mümkün kılabileceğinin anlaşılmasına yönelik kapıyı açtık” dedi.

“Yaşamın tanımı değişecek” 
Dünya ve dünya dışı yaşam araştırmalarını altüst eden bakteri, arsenikle yaşamak ve beslenmekle kalmıyor, arseniği kendi DNA’sına da katıyor. Bulgularının yaşam biçimlerinin çeşitliliği konusunda ne kadar az bilgi sahibi olunduğunu gösterdiğini belirten araştırmacılar, bu keşfin uzayda yaşam için nerelere bakılması gerektiğini açıkça ortaya koyduğunu kaydettiler. NASA’da çalışan Türk astrobiyolog Dr. Betül Arslan, keşfi “Yaşam tanımını değiştirecek” diye tanımladı.

 

Haber

İlginizi Çekebilir