Efsane grup Roxette İstanbul'a geliyor

Roxette, müzik kariyerine verdiği uzun ara sonrasında yeniden biraraya gelerek 25 Mayıs gecesi  ilk kez Türkiye’deki müzikseverlerle buluşuyor.

80’li yılların sonunda İsveçte müthiş bir çıkışla müzik hayatlarına başlayan Marıe Fredrıksson ve Per Gessle‘nin oyunları pop müziğiydi ve görevleri dünyayı fethetmekti.

Müzik listelerini altüst eden 33 single  ve 75 milyonluk rekor albüm satışıyla, ”dünyayı fethetme” görevlerini başarıyla tamamladıklarını söylemek herhalde yanlış olmaz. Tek bir şey dışında… Görevleri hala sona ermedi!

Marie Fredriksson’ın 2002’de geçirdiği beyin tümörü operasyonu sonrasında iyileşme sürecini tamamlamasıyla ROXETTE 2011’de yepyeni bir albüm ve dünya turnesiyle hayranlarıyla yeniden buluşuyor. 
 

ROXETTE, pop müzik dünyasına 1989 yılında “The Look” ile girdi ve 1990’da tüm dünyada bir efsane haline gelen klasik baladları “It Must Have Been Love”, 1991’de multi platinyum ödüllü “Joyride” albümü sonrasında ilk dünya turnelerini yaptılar. Bu dönemi takip eden 10 yıl boyunca neredeyse tüm dünyada Roxette listelerin en üst sıralarında yer almaya devam etti.
 
2005’te piyasaya sürdükleri “Listen To Your Heart” ve “Fading Like a Flower”ın yeni cover versiyonları dans müzik listelerinin en üst sıralarında yeniden yerini aldı.
Roxette ve parçaları, hayranlarının gözünde halen aynıydı.

2009’da ROXETTE, yeniden biraraya geleceğini duyurduğunda tüm dünyadaki milyonlarca hayranın rüyaları da gerçek oldu. 42 konseri kapsayan ve 600.000’i aşkın Avrupalı hayranın katıldığı turne büyük bir başarı gösterdi ve ikili yeni albümleri üzerinde çalışmaya başladı. Roxette, 2011 dünya turnesine eklenen yeni tarihleri açıklamaya devam ederken bir yandan da stüdyoda son albümün kayıtlarını tamamlıyor.

Haber

İlginizi Çekebilir