Twitter ‘dan 1 günde 8 milyon dolar kazandı

Rap şarkıcıları moda trendlerinin oluşmasında, alkol markalarında ve lüks  otomobillerle etkiler. Ancak hip-hop yıldızı 50 cent, listesine borsayı da ekledi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

50 cent, Twitter’dan bir mesaj geçti, halka açık H&H Imports Inc şirketinin borsa hisseleri tavan yaptı. Rapçi 50 Cent, Twitter’dan 3.8 milyon takipçisine bu şirkete borsada yatırım yapmalarını söyledi. Takipçileri de 50 Cent ‘i kırmadı ve H&H Imports Inc ‘in hisselerini aldı. Şirketin borsa fiyati bir günde .10′dan .39′a çıktı.

G-Unit (Guerilla Unit veya Gangsta Unit) plak şirketinin patronu 50 cent, Twitter ‘daki takipçilerine “TVG’nin borsa fiyatı bir günde 5′den 10 cent’e çıktı. Şimdi paranızı ikiye katlayabilirsiniz. Sadece paranızı kazanın” notunu bıraktı. 50 Cent cevap bulmakta gecikmedi ve kısa sürede hayranları şirketin 50 milyon dolarlık hisse senedi satıldı. New York ‘lu rapçi 50 cent bu alışverişten 8.7 milyon dolar kazandı.

New York Post gazetesi 50 cent’in geçen ekim ayında 30 milyon H&H hissesini satın aldığını yazdı. Takipçilerini borsada işlem yapmaları konusunda cesaretlendirmesinin sadece bir kaç gün sonra ise 50 cent, TV Goods, Inc isimli şirketin hisselerini satın aldı.

Şimdi bazı uzmanlar 50 Cent ‘in sahip olduğu hisse senetleri üzerinden spekülasyon yapıp yapmadığı konusunu tartışmaya başladı. Bazıları 50 cent ‘in yasalara aykırı bir iş yapmadığını savunurken bazıları ise ticaret kurallarına aykırı davrandığı yorumunu yapıyor.

50 Cent, tartışmalara karşın bir günde 8.7 milyon dolar kazanmasının ardından Twitter ‘daki tüm bu yöndeki tavsiye mesajlarını ise sildi.

İşte Uyuşturucu satıcılığından dünyaca ünlü Rap ikonu haline gelen 50 Cent ‘in Power of the Dollar şarkısı:

 

Haber

İlginizi Çekebilir