Yüksek Sadakat, Eurovision'da ilk yarı finaline çıkıyor!

 

Türkiye’yi Yüksek Sadakat grubunun temsil edeceği 56. Eurovision Şarkı Yarışması için bugün, finalin düzenleneceği Düsseldorf kentinde kura çekimi ve anahtar teslim töreni düzenlendi.

10-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nın kura çekimine 4. torbadan katılan Türkiye, final için yapılacak elemelerde 10 Mayıs’taki ilk yarı finalde yarışacak.  Türkiye, Arnavutluk, Finlandiya, Ermenistan, İsviçre, Norveç, Gürcistan, Rusya, Polonya, Sırbistan, Hırvatistan, Azerbaycan, Litvanya, Macaristan, Malta, San Marino, İzlanda, Portekiz ve Yunanistan ile birlikte yarışacak.

12 Mayıs’ta düzenlenecek olan ikinci yarı final gününde de Hollanda, Bosna Hersek, Ukrayna, Kıbrıs Rum kesimi, Avusturya, İsveç, Belçika, Slovakya, Moldovya, İsrail, Makedonya, Danimarka, Beyaz Rusya, Letonya, Bulgaristan, Estonya, Romanya, Slovenya ve İrlanda final için yarışacak.

25 ÜLKE YARIŞACAK
56. Eurovision Şarkı Yarışması’na uzun yıllar katılmayan İtalya, Avusturya ve San Marino’nun bu yıl tekrar yarışmaya katılacağı açıklandı. Yapılacak yarı finallerden sonra toplam 25 ülke finalde birincilik için mücadele edecek.

Ayrıca bugünkü törende Norveç’in başkenti Oslo’dan gelen bir heyet, Eurovision Şarkı Yarışması’nın sembolik anahtarını Düsseldorf Büyükşehir Belediye Başkanı Dirk Elbers’e teslim etti.

Elbers, Eurovision Şarkı Yarışması’nın Almanya’da ve özellikle Düsseldorf’ta düzenlenecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Almanya, İtalya, Fransa, İspanya ve İngiltere’nin doğrudan katılacağı finaller 14 Mayıs’ta Düsseldorf Arena’da yapılacak. Final biletlerinin tamamen tükendiği ve yarı final biletlerinin yarın satışa çıkacağı bildirildi.

Haber

İlginizi Çekebilir