Kings of Leon’dan moda açılımı

Günümüzün en bilinen rock gruplarından biri Kings of Leon kreasyonları çok can yakacak gibi duruyor.

Avrupa’da başlayan ünlerini,  ana vatanları Amerika‘ya taşımak ve Amerikan radyolarını Rihanna, Kanye West ve Lady Gaga şarkıları arasında şenlendirmek, “Güneyli Strokes” olarak anılmaktan kurtulmak hatta U2 ile kıyaslanmaya başlamak, on iki yaşındaki çocuklara “Sex on Fire” şarkılarını ezberletmek, modellerle çıkmak, büyüdükleri şehir olan Nashville’de emlak krallarına dönüşmek kayda değer başarılar olsa gerek. Fakat bundan neredeyse on yıl önce çıktıklarında “ne süper şarkılar, ne güzel adamlar” dedirten bu çekici grubun yeni “kolay yutulur” şarkılarını dinliyor, MTV dostu hallerini beğeniyor olmak doğal olarak eskisi kadar “cool” karşılanmıyor.

Grubu yıllardır dinleyen, çoğunluğunu Avrupa’lı dinleyicilerin oluşturduğu sadık fan kitlesinin de Leon’lara olan ilgisi azalmış gibi görünüyor. Yine de Followill biraderler son bir-iki yıldır ellerini neye atsalar altına çeviriyorlar. Öyle ki “Artık milyoner adamlarız diye bizden nefret etmeyin” söylemleri Kings of Leon üyelerinin diline yapışmış durumda. Grubun bu yeni “bol karlı-kazançlı-yapıcı “ konumları devam ederken Leon cephesinden gelen modaya el atma haberi bizleri pek de şaşırtmadı aslında. Hele son zamanlarda kendi stil tercihlerinde daha “burjuva-rock” bir görünüme bürünmeleri göz önünde bulundurulursa, Followill’lerden gelecek bir moda açılımı oldukça olasıydı.

Radiohead’in Thom Yorke’undan bile övgü alacak kadar yakışıklı adamlar olmalarının yanında Kings of Leon üyeleri, neredeyse her yeni albümde değişen tarzları; saçları, sakalları, skinny jeanleri, atletleri, deri botları ve ceketleriyle ilk çıktıkları günden beri hiç sıkıcı olmadılar denebilir.

Özellikle yeni albümlerinde, güzel olanı mükemmel göstermek gibi bir yeteneğe sahip olan Sophie Müller’le çalıştıktan sonra Followilller; Oasis’ten Liam Gallagher, Gossip’dan Beth Ditto gibi isimlerin ayak izlerini takip ederek moda endüstrisine adım atıyor. 12 parçalık “limited edition” koleksiyonları için Paris kökenli Surface to Air markasıyla çalışan Kings of Leon’un tasarımları Aralık başında Kopenhag’daki Paris Texas Butik’de ve markanın internet sitesinde satışa sunulacak.

Klasik Rock grubu tutumuna ters düşerek “giydiklerimize hiç de önem vermiyoruz, elimize ne gelirse giyip çıkıyoruz” klişeleriyle ortalıkta gezinmedikleri için Kings of Leon’un modacılık serüveni daha bir sempatiyle karşılanabilir.

Kendileri özellikle son zamanlarda Dior Homme, Burberry Prorsum hatta Dolce&Gabbana gibi markaların birkaç bin dolarlık parçalarını tercih ediyor olsalar da, Surface to Air-Kings of Leon ortaklığı sayesinde; Caleb’in deri ceketlerine, Nathan’in botlarına, Jared’in şapkalarına, Matthew’un gömleklerine sahip olmak mümkün. Yaratıcılık ve orijinaliteden ziyade, Followilller gibi görünme imkanı vaat eden bu koleksiyon şimdiden iyi tepkiler almanın yanında, grubun daha kapsamlı moda projelerinin sinyallerini veriyor.

Haber

İlginizi Çekebilir