Rihanna'yla çalışmak istiyorum

Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası’nın ikinci albümü “Kalbim”, müzik dünyasının dev isimleri Tarkan, Ajda Pekkan, Müslüm Gürses, Jose Feliciano, Jean François Michael ve Christian Adam’ı bir araya getirdi. Gerçeker’in yeni hedefi Rihanna, Beyonce ya da Jennifer Lopez’le çalışmak.

“Kalbim” albümünde müzik dünyasının devleriyle çalıştınız. Bu isimleri bir araya getirmeyi nasıl başardınız?

– Üç yıl önce verdiğim bir röportajda “Tarkan ve Ajda Pekkan’la çalışmak en büyük hayalim” demiştim. Bu hayali gerçeğe dönüştürmek hiç de kolay olmadı. İkisine de projeyi defalarca anlattım. Albümde yer alacak diğer şarkıları da dinlediler. Sonunda Tarkan “Tamam, bir Sezen Aksu şarkısıyla destek olacağım bu albüme” dedi. O sözü duyduğum anki mutluluğumu size anlatamam! Ajda Pekkan da “Bu projeye katılmamın bir sebebi olmalı. Sen birini bul, ben de onunla düet yapayım” diyerek teklife olumlu yanıt verdi.

Tarkan’la çalışmak sizin için nasıl bir deneyimdi? 

– Tarkan bir dünya starı ve Türkiye’nin en önemli müzisyenlerinden biri. Megastar olmak kolay değil. Bunun altında zeka, öngörü, çok çalışmak ve işini titiz yapmak yatıyor. Büyülenmemek mümkün değil. Ben Tarkan’a hayranlık ve saygı duyuyorum.

İYİ BESTE BULMAK KOLAY İŞ DEĞİL 

Böyle önemli isimlere okutmak için yeni beste arayışına giriyorsunuz, sizin için zor bir süreç mi bu?

– Zor tabii. İyi beste bulmak kolay iş değil. Besteyi, bir elbise gibi düşünün. Her yorumcunun taşıyabileceği, ona yakışacak besteyi bulmak zor. Ayrıca bizim, her albümümüzde yeni sesleri müzikseverlerle tanıştırmak gibi bir misyonumuz var artık. Bu albümde iki genç var; Elvan Günaydın ve Eren Sandal. İkisi de 20 yaşında. Elvan, Mustafa Ceceli’yle birlikte “Eksik” adlı şarkıyı seslendirdi. Bu şarkı çok beğenildi. Eren de Ajda Pekkan’la düet yaptı. Uzun süre Ajda’yla gerçekten bir araya geldiğine inanamadı!

Daha önce sizin albümünüzde tanıdığımız genç yetenekler şimdi çok farklı yerlerde…

– Evet, bu durum beni çok mutlu ediyor.

“Kalbim” albümünden beklentiniz nedir?

– Müzikseverlerin kalbine hitap edeceğini düşündüğüm bu albümün üzerinde çok çalıştım. “Kalbim”, üç yıl süren titiz bir çalışmanın ürünü. Beğeniliyorsa, yaptığım her şeye değmiş demektir.

SÖZ YAZARI VE BESTECİLERİ PAMUKLARA SARMALIYIZ

Ünlü şarkıcılardan birlikte çalışmak için teklif alıyor musunuz?

– Evet, birçok sanatçıdan bu yönde teklifler geliyor. Benim de teklif götürdüğüm isimler oluyor. Bizim tarzımıza, kişiliğimize, müzikal yapımıza uyan kişilerle çalışmayı tercih ediyoruz.

Son dönemde müzik dünyasında bir hareketlenme söz konusu, siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu?

– Müzik dünyasında, dijital ortama geçiş süreci yaşanıyor. İnternetten bedelsiz indirmelerle herkesin emeği çalınmış oluyor. Aslında sanatçılar bir şekilde kazanıyor, ancak eser sahipleri hak ettikleri karşılığı alamıyor. Bu nedenle küsüyorlar. Oysa onlar üretmezse ne şarkıcılar söyleyebilecek, ne de biz çalabileceğiz. Kaynak, söz yazarları ve bestecilerdir. Onları pamuklara sarmalıyız, değerlerini bilmeliyiz. Yoksa bu gidişle müzik sektörü yok olacak.

Müzikte bundan sonra hedefleriniz neler?

– Bundan sonraki hedefim; ENBE Orkestrası’yla birlikte Rihanna, Beyonce veya Jennifer Lopez’le düet yapmak. Dünya müzik piyasasına girmeyi denemek, dünyanın kalbinin attığı yerde olmak istiyorum.

Elvan Günaydın: MUTLU, HEYECANLI, ŞAŞKINIM

Bize biraz kendinden bahseder misin, kaç yaşındasın, nasıl başladın müziğe?

Elvan Günaydın: 20 yaşındayım. Endüstri mühendisliği okuyorum. Okuduğum bölümün müzikle ilgisi yok ama ben kendimi bildim bileli müzikle ilgileniyorum. Behzat Gerçeker sayesinde de müzik piyasasına adım attım.

Müzik eğitimi aldın mı?

– Hayır, bu konuda hiçbir eğitimim yok.

Behzat Gerçeker’le yollarınız nasıl kesişti?

– Kendisine internetten bir şarkımı yollamıştım. O sayede bir araya gelip tanıştık. Sesimi çok beğendi, yeni albümümde yer almamı istedi. Onunla çalıştığım için çok mutluyum, inanılmaz bir heyecan ve şaşkınlık yaşıyorum.

Peki aldığın ilk tepkiler nasıldı?

– Yakın çevremdekiler gayet duygulu ve gururlu yaklaşıyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor.

Haber

İlginizi Çekebilir