Erman Hoca Elton John'un partisinde!

Elton John AIDS Vakfı tarafından düzenlenen Oscar yemeğine katılan Erman Toroğlu, gecede neler yaşandığını ve Elton John-David Furnish çiftiyle sohbetini  anlattı…

Ünlü spor yorumcusu Erman Toroğlu, Elton John AIDS Vakfı’nda gönüllü olarak çalışan Demet Öger’e ait şiirleri seslendireceği bir albüm çıkarmaya hazırlanıyor. Mayıs ayında çıkacak albümün geliri, vakfa bağışlanacak. Vakıf, Toroğlu’nu bu çalışması karşılığında önceki akşam Kaliforniya-West Hollywood’daki Pacific Design Centre’da düzenlediği geleneksel Oscar yemeğine davet etti. Gecede Elton John ve David Furnish ile sohbet etme fırsatı da bulan Toroğlu, çiftle ilişkileri ve taşıyıcı anne vasıtasıyla dünyaya gelen bebekleri hakkında konuştu. Toroğlu, o gece yaşananları Hürriyet için yazdı:

Elton John’a, neden AIDS’lilerle ilgili çalışmalar yaptığını soruyorum. Çok yakın iki arkadaşını AIDS’ten kaybettiğini söylüyor. Eşi David Furnish ile konuşuyorum. Bir akşam yemeğinde, arkadaş ortamında tanıştıklarını ve çok mutlu bir beraberlikleri olduğunu anlatıyor. “Evde kimin sözünün geçtiği” sorusuna ise “İkimizin de” yanıtını veriyor ve “Birbirimizi dinlemeyi, anlamayı biliyoruz” diye devam ediyor. Bebekle kimin daha fazla ilgilendiğini merak ediyorum, yine “İkimiz de” cevabını veriyor, “ama” diye de ekliyor: “Ağlayınca Elton ilgileniyor.” Peki evde yemeği hangisi yapıyor: “Vakit yok, evde aşçımız var, yemekleri o yapıyor.”

“YAKLAŞIK 8 MİLYON DOLAR TOPLANDI
İstanbul hakkında konuşurken, ikisi de gelmek istediklerinden bahsediyor: “İstanbul’un çok güzel bir şehir olduğunu duyduk. Demet Hanım (Öger) eğer bir gün ayarlarsa, gelmek istiyoruz.” Davet sırasında ikisini de gözlüyorum. Nerede duracaklarını, ne söyleyeceklerini gayet iyi biliyorlar. Özellikle aynı anda konuşmuyorlar. Birbirlerini çok dikkatle izliyorlar… Yalnızca bu gecede toplanan paranın 7-8 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor. AIDS’liler yararına düzenlenen bu olay, hedefine ulaşmış durumda. Elton John, hayatını bu vakfa adamış. Aklı fikri, dünyadaki AIDS sorunu. Bu konuda da inanılmaz etkili çalışıyor. Çok yakındaki Oscar Ödül Töreni bitince, oradaki birçok misafir de bu davete katılıyor. Zaten buradaki çoğu isim, o filmlerin yapımcıları. Oscar’a gitmiyor, buradaki salonda izliyorlar töreni.

“GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜRKÜTÜCÜ BOYUTTA
Erman Toroğlu, davetteki güvenlik önlemlerini anlattı: “Davetin yapıldığı mekâna ulaşmak çok zordu. Amerikan polisi bizim hakkımızdaki bütün bilgileri almış, daha yoldayken bizi takip etmeye başlamıştı. Güvenliğin bu boyutta olması bile insana ürkütücü geliyor. Biz alışmışız ‘merhaba’ deyip geçmeye. Eğer burada kayıtlı, davetli değilseniz, mekânın 1 km yakınına dahi yaklaşamıyorsunuz.”

Haber

İlginizi Çekebilir