Şirinler Apple'ın canını fena yakacak

Apple’ın yüz binlerce uygulamayı bir araya getirdiği ve kimisini ücretli, kimisini ücretsiz olarak kullanıcılarına ulaştırdığı App Store’da yer alan bazı uygulamalar, Apple’ın başını fena ağrıtacağa benziyor.

ABD‘de yaşayan Garen Meguerian isimli bir avukat, City Story ve Tap Fish oyunlarına 200 dolar kaptırdığı için Apple’a mahkemeye verdi. 11 Nisan’da mahkeme kayıtlarına geçen bu davada oyunların ücretsiz olarak kullanıcılara sunulduğunu, ancak ücretsiz uygulamalarda edinilen bazı eşya veya özelliklerin parayla alındığına ve çocukların bilinçsizce para harcadığına dikkat çekildi.

Örneğin Şirinler, yani Smurfs’ Village isimli App Store’da yer alan uygulama, kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak oyun içinde ek özelliklerden faydalanabilmek için SmurfBerry isimli gerçek para gerektiren varlığın kullanıcıda olması gerekiyor. Çocuklar oyunun her yeni özelliğini keşfetmek istediğinden farkında olmadan bin adet Smurfberry için 59 doları kredi kartı üzerinden uygulama geliştiricisine ödeyebiliyor. Bu da Apple’ın Şirinler ve diğer benzer uygulamalar için yakın gelecekte daha birçok davayla uğraşacağının sinyalini veriyor.

ŞİFRE OLMADAN ÇOCUKLAR NASIL KREDİ KARTINDAN ÖDEME YAPABİLİYOR
iPhone veya iPad üzerinden uygulama indirildiğinde şifre kullanıcıya bir kez soruluyor. Şifrenin girilmesiyle birlikte ise 15 dakika boyunca iPhone’a şifre girmek gerekmiyor. Bu 15 dakika içinde kredi kartından her türlü ödeme bu oyunlara yapılabiliyor.

Haber

İlginizi Çekebilir