joss Stone ilk kez İstanbul'a geliyor

1–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 18. İstanbul Caz Festivali’ne 300’ü aşkın yerli ve yabancı müzisyen katılacak

14’üncü kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen, 18. İstanbul Caz Festivali konserleri bu yıl yine ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu yıl, 50 yılı aşkın müzik kariyeri boyunca Anadolu’nun sesleri ve müziğini, caz ve güncel müziklerle birleştiren Okay Temiz’e verilecek. Okay Temiz’e ödülü 30 Haziran’da The Marmara Esma Sultan’da gerçekleşecek açılış töreninde verilecek.

BİR DÜNYA PRÖMİYERİ: TRIBUTE TO MILES
Miles Davis’le yolu genç yaşta kesişmiş olan Marcus Miller’in müzik direktörlüğünde düzenlenen “Tribute To Miles” başlıklı projenin dünya prömiyeri İstanbul Caz Festivali kapsamında 7 Temmuz akşamı Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Piyanoda Herbie Hancock, saksafonda Wayne Shorter, bas gitar ve bas klarnette Marcus Miller ile trompette Sean Jones ve davulda Sean Rickman’ı bir araya getiren proje, Miles Davis’in 50’li yıllardaki bop ve cool döneminden, ‘70’lerdeki deneysel-elektrik çalışmalarına ve 80’li yıllardaki son dönemine uzanacak.

12 Temmuz’da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek “Sing the Truth” gecesinde Batı Afrika müziğini R&B, caz ve funk ile buluşturan Angelique Kidjo; Grammy ödülünü üst üste üç kere almayı başaran tek kadın caz vokalisti olan Dianne Reeves ve 2003’teki ilk albümünden bu yana büyük ilgi toplayan Lizz Wright, AfroAmerikan kadın şarkıcı geleneğini sahneye taşıyacaklar. Festival seyircilerinin sabırsızlıkla beklediği ve popcaz sahnesinin en sevilen ikililerinden olan Randy Crawford ve Joe Sample ile dünyanın en iyi caz şarkıcılarından biri olarak kabul edilen Natalie Cole, 13 Temmuz akşamı Açıkhava Sahnesi’ne konuk olacak.

JOSS STONE DA İLK KEZ İSTANBUL’DA
Festivalin ilk kez İstanbul’da konser verecek bir diğer konuğu İngiliz soul ve R&B şarkıcısı, söz yazarı ve oyuncu Joss Stone. Konser 28 Temmuz’da santralistanbul Kıyı Amfi’de gerçekleşecek. Dominik asıllı ünlü caz piyanisti ve besteci Michel Camilo, 4 Temmuz’da Arkeoloji Müzesi’nde sahneye çıkacak.

Caz standartlarını, melodik pop ve rock’la buluşturan, İngiltere’nin en başarılı caz müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen piyanist ve vokalist Jamie Cullum, 6 Temmuz’da festivalin yeni mekânlarından santralistanbul Kıyı Amfi’de yeniden İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

OZAN ŞARKICI PAUL SIMON
Kült ikili Simon and Garfunkel’in itici gücü, ozan şarkıcı geleneğinin öncülerinden Paul Simon, İstanbul Caz Festivali’nin konuğu olarak ilk defa İstanbul’a gelerek hayranlarının uzun süren bekleyişine son verecek.

Yeni solo albümü “So Beautiful or So What” ile Avrupa turnesine çıkan Paul Simon, Rotterdam’da North Sea Jazz Festivali’ndeki konserinin ardından İstanbul’a gelerek hayranlarıyla buluşacak. Amerikan folk müziğinin efsane ismi Paul Simon, 19 Temmuz akşamı Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’ndeki konserinde, yeni albümünden parçaların yanı sıra sevilen klasiklerini de seslendirecek.

Haber

İlginizi Çekebilir