"Birinci olduğumuza hâlâ inanamıyoruz"

Eldar Gasimov ve Nigar Jamal, büyük bir sürprize imza atarak ülkeleri Azerbaycan’ı daha dördüncü katılışında Eurovision galibi yaptı. Türkiye dahil pek çok ülkeden 12 tam puan almayı başaran, birincilikleri açıklandığında ise ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla sahneye koşan ikili, şimdi zaferin tadını çıkarıyor.

EUROVISION FİNAL PERFORMANSI İÇİN TIKLAYIN

Eurovision’un bu yılki galibi sizsiniz, bunun için öncelikle tebrik ediyorum. Nasıl bir deneyimdi?       

– Eldar: Hâlâ inanamıyorum. Benim için bir rüyayı yaşamak gibi… Bu benim 2000 yılından beri hayalimdi gerçi. 10 sene önce “Ben de yapabilirim” demeye başlamıştım. Bize fırsat tanınınca da çok çalıştık, yarışmaya çok iyi hazırlandık. Sanıyorum finalde bu çabayı ve çabamızın sonucunu gördüler ki bizi birinciliğe taşıdılar. Ama yine de birinci olduğumuza inanmakta güçlük çekiyorum.

Ülkenizde toplam 77 kişi arasından seçilmişsiniz. Bu seçim nasıl oldu?          

– Eldar: Pop Idol gibi bir televizyon şovuyla, üç aylık bir süreç sonunda seçildik. Her cuma eleme yapılıyordu. Son 5’e kaldığımızda, bize düet yapacağımızı söylediklerinde endişelenmiştik ama…


   
SAHNE İLK ANDA BıZı KORKUTTU

Milyonlarca insan bu yarışmayı izledi. Nasıl hissettiniz kendinizi sahnede?

– Eldar: ılk çıktığımda çok korkmuştum. Bu korkuyu nasıl kontrol edeceğimi de bilemiyordum. Ama kendi kendimi telkin etmeyi başardım, “Bu işi muhteşem yapmalıyız” dedim ve oldu.

– Nigar: Sahneye ilk çıktığımda çok şaşırdım çünkü daha önce hiç bu kadar büyük bir sahne görmemiştim.

Nigar Hanım, “iki çocuklu bir ev kadınıyken şarkıcı oldum” demişsiniz. Yarışma size neler kattı?

– Nigar: Evet, birkaç hafta öncesine kadar ev hanımıydım şimdi ise Eurovision’u kazanan bir şarkıcıyım. Bu benim en büyük rüyamdı, gerçek oldu.

ARAMIZDA KİMYA YOK YALAN SÖYLÜYOR

Şarkıyı birbirinizin gözlerinin içine bakarak söylüyordunuz. Evli olduğunu sık sık hatırlattılar mı size?

– Nigar: Hayır çünkü Eldar benim çok yakın arkadaşım. Bazen tartışsak da her şey yolunda.

– Eldar: Aramızda bir kimya var.

– Nigar: Hayır yalan söylüyor.

Azerbaycan yarışmaya dördüncü kez katıldı ve şimdiden bir birinciliği var. Çok büyük sürpriz oldu…

– Eldar: Ülkemize birincilik kazandırmamız bizim için çok önemliydi. Ve emin ol şu an olup bitenin farkında değilim, anlarsam çıldırabilirim! Nigar’la çalışmaya başladığımız günden beri her şeyin çok iyi geçeceğine inancımız tamdı. Birinci olmamızın nedeninin de bu inanç olduğunu düşünüyorum.

SİZE MİNNETTARIZ

Azerbaycan halkı birinciliği sabaha kadar sokaklarda kutladı. En çok sevindikleri şey de Türkiye’nin desteğiydi. Türkiye’nin yarı finali geçemeyince “Oylarınızı Azerbaycan”a verin” diye çağrı yapmasının sizin için nasıl bir anlamı var?

– Eldar: Türkiye ve Azerbaycan iki kardeş gibi. Tek millet, iki devlet herkesin dediği gibi. Oy veren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Size minnettarız.

Haber

İlginizi Çekebilir