Şirinler New York'ta

Şirinler köylerinden çıkıp New York’a düştüler ve bu ay sonu itibarıyla tüm dünya sinemalarını 3 boyutlu olarak ele geçirecekler

Avatar’ın mavi halkı mı daha büyük, mantar evlerde yaşayan mavi Şirinler mi? Elbette ki Şirinler! Haziran sonu Amerika’da, ağustosta Türkiye’de gösterime girecek 3 boyutlu Şirinler filminde Şirin Baba’nın tam 456 yaşında olduğunu öğreneceğiz, Şirine’nin beyaz elbisesi Marilyn Monroe’nunki gibi havalanacak… Tüm bunlar ise New York’ta yaşanacak, Şirinler Köyü’nde değil çünkü Gargamel nihayet Şirinler Köyü’nün yerini keşfedince Şirinler ondan ve Azman’dan kaçmaya çalışırken yanlışlıkla kendilerini bizim dünyamızda bulacaklar. Tabii Gargamel ve Azman da peşlerinden gelecek. Filmin gösterim tarihi yaklaştıkça Şirinler modası da hızla dünyayı sarmaya başladı. Tırnaklardan tişörtlere her yerimizde Şirinler’le yaşayacağız. Tabii iyi birer çocuk olursak…

FRAGMANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

http://www.homorazzi.com/wp-content/uploads/2010/12/the-smurfs-movie.jpg

ŞİRİNSEL REKORLAR

– Dünyanın en geniş Şirinler koleksiyonuna sahip kişi İngiliz Şirin delisi Stephen Parkes. Parkes, toplamda 1061 parçalık koleksiyonuyla 2011 Guiness Dünya Rekorlar Kitabı’na girdi.

– Daha önce defalarca “en kalabalık Şirinler etkinliği” düzenlenerek Rekorlar Kitabı’na girmek için uğraşanlar oldu. Daha çok İrlanda ve İngiltere’de yapılan bu delilikte rekor şimdilik 2008’de İrlanda’da 1253 kişinin katıldığı ve Şirinler kılığına girdiği denemede.

MAVİ BİLGİLER

Şirinler’in yaratıcısı Peyo olarak tanınan, Belçikalı Pierre Peyo Culliford 1992 yılında vefat etmişti.

– İlk kez 23 Kasım 1958’de Belçika’nın ünlü çizgi dergisi Spirou’da yayınlanan bir karikatür serisiydi Şirinler

– Bugüne kadar 105 Şirin karakteri yaratıldı.

– Şirinler’in klasik “La la la la” diye giden şarkısının single’ı Hollandalı şarkıcı Vader Abraham tarafından yayınlanmıştı.

– 1980’ler Şirinler’in en popüler olduğu dönemdi. O zamandan beri hâlâ 30’dan fazla ülkede 256 bölümlük çizgi filmi gösteriliyor.

– Son 3 yılda Şirinler’e karşı inanılmaz bir ilgi doğdu. Tüm dünyada 10 milyondan fazla orijinal Şirinler çizgi filmleri CD ve DVD’si satıldı. Yeni oyuncakları, aksesuvarları üretildi.

– Film henüz yapım aşamasındayken iPad’e uygun Şirinler Köyü oyunu geliştirildi.

ŞİRİNLER GÜNÜ

Filmin şerefine 25 Haziran Dünya Şirinler Günü ilan edildi. Facebook’ta filmin resmi grubunda açıklandığı kadarıyla o gün yen bir Dünya Rekoru kırmak için Şirinler hayranları Londra’da buluşacak. Herkesin görünen yerlerinin maviye boyanması ve beyaz pantolon, beyaz ayakkabı giymesinin şart koşulduğu rekor denemesinde katılımcılara Sony’den hediyeler dağıtılacak.

ÜNLÜ ŞİRİNLER

Filmin başrollerinde Şirinler’in olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Çünkü film boyunca yaptıklarıyla ve her sözü “Şirinlemek, şirinsel” gibi değiştirmeleriyle çıldırttıkları ev sahipleri Neil Patrick Harris filmin asıl başrol kahramanı. Harris’i, How I Met Your Mother dizisindeki fenomen karakterinden hatırlayabilirsiniz. Şirine’nin sesine kulak verin; Katy Perry seslendiriyor! The Good Wife dizisinde politik Eli karakteri, Alan Cumming ise İskoç Cesur Şirin’i seslendiriyor. Quentin Tarantino’ya Bilgin Şirin’i seslendirmesi için teklif götürüldü ama kabul etmedi.

Haber

İlginizi Çekebilir