Ricky Martin'den Özel Röportaj

TÜRKLER ÇOK TUTKULU VE ATEŞLİ

Numberone Tv sunucusu Ece Filiz ile yaptığı röportajda özel açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı Ricky Martin Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiğini belirterek “Sizler çok sıcak kanlı ve sıcak insanlarsanız.Burada bulunmaktan büyük keyif duyuyorum”dedi.

Dünya turnesi sebebiyle Meksika, Kanada, Porto Riko ‘daydınız ve şimdi Türkiye’desiniz. Buradan sonra Güney Afrika’ya gideceksin. Bize biraz turnenizden bahseder misin? 

Ricjky_Martin_Ece_Filiz_00_179974123.jpg

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

RICKY MARTIN TÜM KLİPLERİ İÇİN TIKLAYIN

R.M- Uluslar arası ve çok yoğun bir turne. Avrupa’ya gidiyoruz. Amerika’da, Meksika ve Kanada’daydık. Güney Amerika’ya, Arjantin’e, Brezilya’ya, Şili’ye gideceğiz. Uluslar arası olacak. Burada durmalıyız. Uzun zamandan sonra ilk defa bunu yapıyoruz. İstanbul’a geldik ve Bursa’ya da gideceğiz. Burası güçlü bir ülke. İnsanlarınız çok tutkulu ve ateşli sizleri seviyorum.Burası gerçekten güçlü bir ülke. Enerjiniz yüksek, değişik kültürler barındırıyorsunuz. İnsanlar Latin ritimleriyle dans ediyor.

E.F- Konserde dans etmek için sabırsızlanıyorum. 

R.M- Harika olacak. Müthiş dansçılar, müthiş müzisyenler, büyük bir prodüksiyon. Neredeyse 100 kişilik bir grupla seyahat ediyoruz. İzleyiciler için muhteşem bir şov olacak. Enerji dolu bir izleyici kitlesi olacağına eminim. 

E.F- Ve tabii ki o seksi ve havalı dansını göreceğiz değil mi? İzlemek için sabırsızlanıyoruz. 

R.M- Evet tabii ki. Bu benim kültürümle ilgili. Bu yüzden Latin ritimleriyle dans edeceğim. Buraya gelmeyeli uzun zaman oldu ama enerjim hala aynı, hala aynı şekilde eğlenceliyim. Gerçekten güzel vakit geçireceğiz. 

E.F- İzleyicilerime gerçekten çok yakışıklı olduğunu söylemek istiyorum

R.M- Teşekkür ederim. 

E.F-Daha önce 1998’de geldiğinizi biliyoruz, bu ikinci gelişiniz. Türkiye ile ilgili ve Türklerle ilgili neler hissediyorsunuz? 

R.M- Sıcaklık ve tutku..Sizler gerçekten çok tutkulusunuz, ateşlisiniz bunu görebiliyorum. Bizi birbirimize bağlayan bir şeyler var. Aynı yerde aynı duyguları hissediyoruz. Siz şehvetlisiniz. Bilemiyorum ama hissettiğim şeyler bunlar. Her zaman böyle olmuştur.

E.F- Türk yemekleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz? 

Ricjky_Martin_Ece_Filiz_01_764990077.jpg

R.M- Evet yedim ve çok beğendim. Bence yemeklerimiz benziyor. Neyi denemeliyim sence? 

E.F- Kebap yediniz mi? 

R.M- Evet. 

E.F- Mantı? 

R.M- Hayır. Nasıl bir yemek? 

E.F- Hamur içinde minik köfte var. 

R.M- Buradan çıkınca gidip deneyeceğim. 

E.F- Tamam, mantı harikadır denemelisin. Sana şunu sormak istiyorum, sahnede çok seksisiniz, ateşlisiniz, tutkulusunuz ve seni çok beğeniyoruz. Tüm Türkiye çok beğeniyor, seviyor. Sahnedeyken kendinizi nasıl hissediyorsunuz? 

R.M-Bu benim bağımlılığım. Bu işi çok uzun yıllardır yapıyorum ve başka ne yapabilirim hiç bilmiyorum. İzleyicileri, onların tepkisini ve canlı müzik olduğunda orkestrayı seviyorum. Sahnede bir güç hissediyorsunuz. İnsanlara ‘hadi eller havaya’ ya da ‘hadi dans edelim’ diye sesleniyorsunuz. Bu bizim ilacımız, gıdamız. Hayatımın geri kalanında da bunu hissetmek istiyorum. Hayatımda başka bir şey yapabileceğimi düşünmüyorum. Müzik bana bir çok kez dünyayı dolaşma fırsatını ve farklı ülkelerden harika insanlarla fikir alışverişi yapma fırsatını verdi. Tekrar dünyaya gelsem yine bu yolu seçmek isterim. Bu bir tutku. 

E.F- Siz gerçekten özelsiniz. Çok yakışıklısınız, vücudunuzda en çok hangi yerini beğeniyorsunuz? Ben en çok kalçalarını beğeniyorum. 

R.M- Ellerimi seviyorum. Onları güzel ve güçlü buluyorum. 

E.F- Sevdiğiniz özel bir şarkınız var mı, mesela size farklı şeyler hissettiren? 

R.M- Repertuarım çok farklı. Çok romantik bir şarkıdan enerji dolu bir parçaya geçiyorum. Bana sınırlarımı aşma fırsatı veren birçok şarkım var. Bunlardan biri The Cup of Life. Diğeri Maria. Livin la Vida Loca’nın da kariyerimde çok önemli bir yeri var. Ayrıca İspanyolca ‘Vuelve’ adında bir şarkım da var. Çok romantik bir şarkıdır. Vuelve geri dön demek. İnsanlar gerçekten beni sahnede şarkı söylerken takdir ediyorlar. Çok şarkım var ama önemli olan sahnede sunduğum ritimlerin çeşitliliği. Benim konserim çok teatral oluyor. Dramdan, heyecana, romantizme, erotizme gidiyor. Hepsini yaşatıyorum ve insanlar gerçekten bundan keyif alıyorlar. Bazı insanların söyleyemediği şeyleri söylüyorum ve insanlar bunu takdir ediyor. 

Ricjky_Martin_Ece_Filiz_02_966442126.jpg

E.F- Bir dövmeniz var ayağınızda. Bayıldım. 

R.M- Çok dövmem var. Ayağımda, kollarımda..Bu sanatı seviyorum. Cildimin konuştuğunu hissediyorum. Bazı kültürlerde dövmenin fazlalığı gücün fazlalığını simgeliyor. Kültürden kültüre değişiyor. Benim içinse kendimi ifade etmemin bir yolu.

E.F- Artık bir babasınız. Çok güzel iki çocuğunuz var. Çok tatlılar. Baba olmak mı zor yoksa sahnede bir star olmak mı? 

R.M- Bu büyük bir sorumluluk. Şimdi işimle ilgili aldığım her kararda onları da düşünüyorum. Bu zor değil, sadece farklı bir şey. Hazır olduğumu hissediyorum. 

E.F- Hiç tarzını değiştirmeyi düşündünüz mü? Mesela Rock müzik yapmayı ya da farklı bir tarzı? 

R.M- Benim tarzım Pop. Ama Pop müziği yaparken seslerde çeşitlilik bulabiliyorum. Çünkü içinde Latin Pop var, Avrupa Pop’u var ve ben bunları birleştiriyorum. En önemlisi bu. Latin müziği yaparken bunu saygıyla yapmalıyım. Çünkü Latin müziği renklidir. Müzik yaparken her şeye saygı duyarım. En önemlisi de bunu aşkla, tutkuyla yapmak ve risk alabilmek. Müzikte devrime inanmalısınız. Müzik sürekli ilerleyen bir kavram. Şu an yaptığım müzikle 10 yıl önce yaptığım müziğin aynı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ben de aynı insan değilim. Gelişmelisiniz ve yaratıcı olmak adına kendinize yeni şeyler deneyimlemek için izin vermelisiniz. Konserde hep aynı eğlendiren insanım. Ama şimdiki Ricky ile 10 yıl önceki Ricky farklı. Kendinize karşı dürüst olmanız çok önemli. Ve gidip dans etmelisiniz, müzik yapmalısınız. Eğer bir Rock gitar çalacaksınız bu harika. Başka bir enstrümanla birleşecekse bu da çok güzel. Bunu yapmalıyız. 

E.F- 3 yıl kadar ara vermiştiniz. Yeni bir albüm çıkardınız. Yeni albümünüzden biraz bahseder misin?

R.M- Yeni albümümün adı Müzik, Ruh, Seks. Çok özgür bir albüm. Müzik konusunda risk almayı öğrendim. Aynı şarkıda farklı ritimler bulabilirsiniz. Ben çeşitlilik yaratıyorum. Ama klas ve güzel bir şekilde. Dünyadaki eleştirmenlerden, gazetecilerden ve izleyicilerden gelen eleştirilere göre iyi bir albüm yapmışım. Çok mutluyum ve bana böyle bir sevgi gösterdikleri için minnettarım. 

E.F: Çok tatlısınız, romantiksiniz. Türkiye’ye tekrar gelecekmisiniz.

R.M- Tabii ki. En kısa sürede tekrar geleceğim. Gazetecilerin, İstanbul’da ve Bursa’da olacak izleyicilerin ve sizin ilginize, sevginize minnettarım. Bu sevginin karşılığını nasıl gösterebileceğim bilemiyorum. 

E.F-Çok teşekkürler. Gerçekten büyük bir enerjiniz var. Number 1 izleyicilerine neler söylemek istersiniz? 

R.M- Number 1 Tv’ye bana gösterdikleri sevgiden dolayı çok teşekkür ederim. İyi dileklerimi yolluyorum.

Haber

İlginizi Çekebilir