"Şöhret için soyunmadım"

Kanada’da doğan, Ottawa’nın güneyinde Napanee’de büyüyen Avril Lavigne, daha küçücükken bir şarkıcı olmayı kafasına takmıştı. 26 yaşındaki müzisyen, “Her zaman bir şarkıcı olmayı istemiştim. Amacım buydu ve her şeyimi bu hedefe odaklamıştım” diyor.
1999’da Shania Twain’le aynı sahneyi paylaşma şansını yakaladıktan sonra Arista’yla bir sözleşme imzaladı; 2002’de ilk albümü  ‘Let Go’yu çıkardı.
‘Complicated’ ve ‘Sk8er Boi’ gibi şımarık punk şarkılarıyla karşımızda anti-Britney bir portre duruyordu: Zeki ve giyinik bir bağımsız kadın sanatçı!
Lavigne, daha sonra biri bu yıl çıkardığı ‘Goodbye Lullaby’la birlikte üç albüm daha piyasaya sürdü. Albümleri dünya çapında 30 milyondan fazla sattı. Kendi adına kurduğu markayla moda işine de girdi. 7The Flock’ ve ‘Fast Food Nation’ filmlerinde oyunculuğu denedi.
006’da punk rock grubu Sum 41’den Deryck Whibley’le evlendi. 2009’da ayrılsalar da birlikte çalışmayı sürdürüyorlar. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Avril Lavigne şunları anlatıyor:

AVRIL LAVIGNE FOTO GALERİ
AVRIL LAVIGNE VİDEOLARI

“iNSANLAR BAŞLARDA SOYUNMAMI  BEKLEDi AMA KiMSE iÇiN SOYUNMAM”
İlgi merkezinde olduğunuzda, insanlar sizi yargılar ve yaptığınız her hareket hayranlarınıza karşı bir mesaj olarak algılanır. İnsanların kadın bir pop yıldızının nasıl olabileceğine ilişkin görüşleriyle asla uyuşmadım. Kendi tarzım, duruşum vardı. Benimle sözleşme imzalayan kişi (LA Reid) asla pembe giymeyeceğimi biliyordu. Bir erkek fatma gibi büyüdüm.

“HiÇ KiMSE, ÖZELLiKLE ERKEKLER BENi BOZAMAZ”

Ben bağımsız bir kadınım. Ve her zaman bununla mutlu ve rahatım. Beni tavlamaya çalışan ünlü adamlar oldu ve sadece çekip gittim. İlgilenmiyorum ve dolayısıyla insanlar benim umutsuz, karamsar olduğumu düşünüyor.

“UTANGAÇ BiR iNSANIM”
Pek konuşkan değilim. İnsanlar atılgan, gürültülü ve şen şakrak biri olmamı bekliyor. Vahşi biri olmamı istiyorlar ama değilim. Sahnedeki, şarkılarımdaki gibi biriyim, başkası değil.

“BÜTÜN BAŞARIMA  RAĞMEN HÂLÂ ŞiRKETiMLE KAVGA EDiYORUM”

Yeni albümü yapmak iki yılımı aldı. Onu mükemmel kılabilmek için gerçekten çok çalıştım. Şarkıların yarısını tek başıma yazdım, ikisinin yapımcısıyım da. Ve hâlâ onlar için kavga etmek zorundayım. Kayıt şirketimde özellikle bir kişiyle sorunlarım oldu. Köşemde dövüşmek zorundaydım, çünkü o şarkılar benim için önemliydi. Sorun kayıt şirketlerindeki insanlar. Her zaman yeni insanlar geliyor ve kendi fikirlerini de katmak istiyorlar.

“OYUNCULUK ŞARKI YAZMAKTAN DAHA ZOR”

Oyuncu seçmeleri çok zorlu, sahnede olmaktan daha zor. Her şey yargılanmayla ilgili. Bana hazırlıklar hakkında bir şeyler anlatılmıştı. ‘The Flock’taki küçük bir sahneyle işe başladım. Richard Gere de filmdeydi. Onunla biraz oyunculuk hakkında konuştuk. O gerçek bir centilmen; çok anlayışlı ve yardımcı biri. Daha sonra ‘Fast Food Nation’ filminde bir eylemciyi oynadım. Filmlere hâlâ sıcak bakıyorum ama doğru zamanda doğru filmi bulmak gerekiyor. Çünkü zamanımın çoğu turnede geçiyor. Birlikte çalıştığım bir koç var. Düzenli olarak senaryo okuyup canlandırma yapıyorum.

“iNSANLARIN OTURUP  ŞiŞMANLAMASINI ANLAYAMIYORUM”

Aktif  olmayı,  spor  yapmayı seviyorum.  Bir sürü kaykayım var. Eve gittiğimde üzerlerine  atlıyorum. Şimdi Kaliforniya’da  yaşıyor ve sörf yapıyorum.

“DÖVMELERiMi SEViYORUM”
Ergenliğimden bu yana vücuduma dövmeler yaptırıyorum. Her birinin benim için bir öyküsü var. Fotoğraflandığımın ve insanların onları gördüğünün farkındayım. Ancak onlar benim için çok kişisel şeyler. Şu anda 15 küçük dövmem var. Hepsi küçük yıldızlar gibi. Bir tane şimşek, bir nota var. Ensemde bir emniyet pimi duruyor. Gelecekte daha çok yaptıracağım. Belki koluma büyük bir kalp…

“DERYCK’LE EVLiLiK YÜRÜMEDi AMA ÇOK  iYi ARKADAŞIZ”

Ne zaman, kiminle evlendiğim konusunda hiçbir pişmanlığım yok. Deryck’le yürümedi, her şeye rağmen çok iyi arkadaş kaldık. Birbirimizi hâlâ umursuyoruz. O aynı zamanda profesyonel olarak da saygı duyduğum, çok yetenekli bir insan. Bu albümde çalıştığı şarkılarda harika iş çıkardı.  Bazı insanlar, şarkılar kişisel olduğu  için birlikte çalışmamızın çok  garip olduğunu düşünüyor.  Ama ben böyle  düşünmüyorum.

“ADIMA BiR  PiZZA VAR”

Küçük bir kasaba kızıyım. Oradaki insanların kendilerinden birinin büyük bir şey başarmasıyla gururlandıklarını düşünüyorum. Merkezde lisedeyken gittiğim bir pizza lokantası vardı. Şimdi onu Avril temalı bir yere dönüştürmüşler. Benim adıma, en sevdiğiklerimden, pepperoni, zeytin ve mantar malzemeli bir pizza bile çıkarmışlar.

Haber

İlginizi Çekebilir