Lady Gaga otel odasında ölü bulundu mu?

Son zamanlarda ölüm haberleri ard arda geliyor. Bakın bu kez ne oldu?

Son zamanlarda Facebook‘ta ölüm haberleri bir hayli moda oldu ancak bu haberlerin tek bir ortak noktası var o da hepsinin kötü amaçlı yazılım olması. Özellikle Amy Winehouse‘un ölümünde ve Norveç’te yaşanan katliamın ardından Facebook’ta pek çok kullanıcı bu kötü amaçlı yazılımları haber zannederek, hackerların kurbanı oldu. Bu olayların sonucunda pek çok kullanıcı kendilerinin virüslendiğini farketti ancak artık tedbir almak için çok geçti.

Facebook kullanıcıları bu tuzağa düşmeyin!

Bu kez popüler kültürün en moda ismi olan Lady Gaga‘yı kullanan hackerlar hazırladıkları tuzakla bir haber kanalından naklen haber verilirmiş gibi bir görüntü yakalayarak yanına “Lady Gaga otel odasında ölü bulundu” mesajını yazıyorlar. Milyonlarca hayranı olan Lady Gaga’nın adının bu işte kullanılması hackerların işine geliyor ve saniyede binlerce insanın verisini çalabiliyorlar.

Facebook’ta arkadaşlarınızın paylaştıklarına çok dikkat edin siz de bu tuzaklara düşebilirsiniz. Görünen o ki önümüzdeki günlerde ölüm haberleri Facebook kullanıcılarını tuzağa düşürmek için bir numaralı yol olarak görünecek.

Haber

İlginizi Çekebilir