İyi ki doğdun Freddy

5 Eylül 1946 yılında doğan, efsanevi Queen grubunun solisti Freddie Mercury doğum günü anısına logosunu (doodle) değiştirdi. Freddie Mercury için özel bir logo tasarlayan Google, hayranlarına hoş bir sürpriz yaptı. Logoya tıklandığında sanatçı anısına hazırlanmış özel bir video “Don’t Stop Me Now” şarkısı eşliğinde kullanıcılarına izletiyor.

Sahnedeki duruşu, şovu, pek çok kişi tarafından hala dünyanın en güçlü vokali olarak anılan sesi, Queen grubunun kurucusu Freddie Mercury, “Bohemian Rhapsody”, “Somebody to Love”, “We Are the Champions”, “Don’t Stop Me Now”, “Killer Queen” ve “Crazy Little Thing Called Love” gibi pek çok uluslararası hit parçanın yazarıdır.

Queen /Bohemian Rhapsody

Mercury’nin vokalliği ile birlikte Queen 300 milyon civarı bir satış başarısı elde etmişdir. Queen genel olarak The Beatles’den sonraki en önemli rock grubu olarak kabul görür. Bu güne kadar Celine Dion, George Michael, Extreme, Michael Jackson, Foo Fighters, Kurt Cobain, Guns N’ Roses, Metallica, Manic Street Preachers, The Killers, The Smashing Pumpkins, Radiohead, My Chemical Romance, Kansas, Iron Maiden, Ben Folds Five gibi bir çok şarkıcının veya grubun üzerinde etki bırakmıştır.

1991 senesinde AIDS’in getirdiği komplikasyonlar sonucu yaşamını yitirmiş ve ölümü, bu hastalık hakkında toplum bilincinin artmasını sağlamıştır.

Haber

İlginizi Çekebilir