Dijital dünyanın sihirbazı, hayata gözlerini yumdu

Dünyanın en büyük şirketlerinden Apple‘ın kurucusu, Steve Jobs, 56 yaşında yaşama veda etti.

Apple‘dan yapılan açıklamada, “Steve Jobs‘un aramızdan ayrıldığını derin üzüntüyle bildiriyoruz. Steve‘in zekası, tutkusu ve enerjisi, hayatımızı zenginleştiren ve geliştiren sayısız buluşun kaynağı oldu. Dünya, Steve sayesinde ölçülemez derecede daha iyi bir yer” denildi.

Steve Jobs, 2004 yılından beri eşine ender rastlanan ‘nöroendokrin‘ denilen tümör kaynaklı bir pankreas kanseri türüyle mücadele ediyordu. iPod ve iPhone‘u dünyaya kazandırmasıyla ünlenen Jobs, Apple‘ın üst yöneticiliği (CEO) görevinden Ağustos ayında ayrılmıştı. Apple‘ı dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline getiren yaratıcı güç olarak görülen Jobs, yerini sağ kolu olarak bilinen Tim Cook‘a bırakmıştı.

JOBS’UN ARDINDAN…
www.apple.com/stevejobs
sayfasında yayınlanan açıklamada, “Apple, vizyon sahibi ve yaratıcı bir dehayı, dünya ise harkulade bir insanı kaybetti. Steve’i tanıyacak ve onunla çalışacak kadar şanslı olanlarımız ise iyi bir dostunu ve ilham verici bir mentorunu kaybetti. Steve, arkasında yalnızca kendisinin kurabileceği bir firma bıraktı ve onun ruhu sonsuza dek Apple’ın ilham kaynağı olacak” ifadelerine yer verildi ve Jobs’ın ölümü ile ilgili düşüncelerini, anılarını ve taziyelerini paylaşmak isteyenlerin rememberingsteve@apple.com adresine e-posta gönderebilecekleri belirtildi.

“DÜNYA BİR HAYALCİ KAYBETTİ”
ABD Başkanı Barack Obama, Apple‘ın kurucusu Steve Jobs‘un ölümü üzerine yaptığı açıklamada, “dünyanın bir hayalci kaybettiğini” söyledi.

Jobs‘un “Amerika’nın en büyük mucitlerinden biri” olduğunu belirten Obama, Jobs’un “farklı düşünecek kadar cesur, dünyayı değiştirebileceğine inanacak kadar gözüpek ve bunu yapabilecek kadar yetenekli olduğunu” kaydetti.

Başkan Obama, bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı mesajda da, “dünyanın büyük bölümünün Jobs‘un ölüm haberini onun keşfettiği araç üzerinden aldığına dikkat çekerek, onu anmanın bundan daha büyük bir yolu olamayacağını” yazdı.

Öte yandan, Avustralya Başbakanı Julia Gillard da, Jobs‘un ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “onun yaratıcı dehasının dünyayı değiştirdiğini” söyledi.

Gillard gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hepimiz her gün, onun yaratıcı dehasının ürettiği ürünlere dokunuyoruz” dedi.

BIRAKTIĞI MİRAS: YARATICILIK, İLHAM VE MÜCADELE
Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon, Apple‘ın kurucusu Steve Jobs‘un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Jobs’un ardında “yaratıcılık, ilham ve mücadele” mirası bıraktığını söyledi.

Calderon, sosyal paylaşım sitesi twitter’da yayımlanan mesajında, “dünya, çağının en hayal gücü yüksek akıllarından birini kaybetti” dedi.

DİJİTAL ÇAĞIN YOL GÖSTERİCİSİ
Sony şirketinin yönetim kurulu başkanı Howard Stringer, Steve Jobs‘un, dijital çağın “yol gösterici ışığı” olduğunu belirtirken, Acer’den yapılan açıklamada, “Jobs’un ölümünün, hem Apple hem de endüstri için büyük bir kayıp” olduğu ifadesi kullanıldı.

Samsung da Steve Jobs‘un, sonsuza kadar hatırlanacak “yenilikçi bir ruh” olduğunu açıkladı.

Açıklamada, Jobs’un, “enformasyon teknolojisi endüstrisini, devrim niteliği taşıyan sayısız değişiklikle tanıştırdığı” belirtildi.

“YAŞAMAK DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEKTİR”
Çinli internet kullanıcıları da Jobs’un ölümünün yasını tutuyor.

Ülkenin popüler internet sitesi Sina, Jobs anısına “Yaşamak dünyayı değiştirmektir” başlıklı bir sayfa açtı.

İnternet sayfasında, mikroblog hizmeti Weibo ile Jobs’un ölümüyle ilgili yorumlar toplanıyor.

Haber

İlginizi Çekebilir