Kevin Spacey bizi çok beğendi

Büşra Pekin ve Tuğrul Tülek’le birlikte, Kevin Spacey’nin İstanbul’daki atölye çalışmasına katılan oyuncu Murat Eken “Spacey, Shakespeare’in oyunundaki duygu değişimlerini çok doğru yakaladığımızı söyledi” dedi

Amerikalı aktör Kevin Spacey’nin, 9 Ekim’de İstanbul’da düzenlediği ‘Richard’s Rampage’ (Richard’ın Çılgınlığı) isimli atölye çalışmasına Katılan isimleri; önceki gün richardsrampage. com adresinde yayınlandı. Katılımcılar arasında BKM mutfak ekibinden Büşra Pekin ve Murat Eken’in yanı sıra DOT’ta performans sergileyen ünlü oyuncu Tuğrul Tülek de yer aldı.

KEVIN TAM BİR CENTİLMEN
Genç oyuncu Murat Eken, Kevin Spacey’nin atölye çalışmasıyla ilgili şunları anlattı: “Her şeyden önce Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ve ‘III. Richard’ın setinde bir oyun oynamak, benim için büyük bir onurdu. İzleyici bizi skeçlerle tanıyor ama bu atölye sayesinde klasik bir şey çalışmanın da ne kadar iştah açıcı olduğunu gördük. Kevin Spacey, tam bir centilmen ve çok efendi biri. Karşısına çıktığım zaman çok heyecanlandım. Shakespeare’in yazdığı oyundaki duygu değişimlerini çok doğru yakaladığımızı söyledi. Bizi çok beğendi ama daha fazla anlatmayayım. Kendimi övmüş gibi olmayayım.”

ONLARLA İFTİHAR ETTİM
İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Dikmen Gürün; atölye çalışmasıyla ilgili şunları söyledi: “Başvuran 120 kişi arasından önce 30, ardından da 15 kişi belirlendi. Eğitimlere katılan Büşra Pekin, Murat Eken ve Tuğrul Tülek gibi oyuncular gerçekten çok başarılıydı. Harika Shakespeare yorumları vardı. Onlarla iftihar ettim. Hem hoca, hem de öğrencileri muhteşemdi.

Haber

İlginizi Çekebilir