Edward ve Bella aşkı evlilikle taçlanıyor

Senarist Melissa Rosenberg, “Hayranların büyük bir kısmı çok memnun olacak” diyor Kurt adam Edward ile ölümlü kız Bella’nın imkansız gibi görünen aşkını konu alan ‘Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1’, cuma günü gösterime girdi. Yönetmenliğini Bill Condon’ın üstlendiği film, Bella ve Edward’ın düğün sahneleri ve Bella’nın hamile olduğunu anlamasıyla farklı bir şekil alıyor. Sinema dergisinden Ebru Çeliktuğ, filmle ilgili merak edilenleri derledi: 

Stephenie Meyer’ın kaleme aldığı Alacakaranlık romanından sinemaya uyarlanan, aynı adlı serinin film hakları; 50 ülkeye satıldı. Kitap satışı 116 milyona ulaştı.

BELLA NEDEN GÜÇLÜ?
‘Dexter’ ve ‘Ally McBeal’ gibi TV dizilerinde de kalem oynatan Melissa Rosenberg’in senaristliğini üstlendiği seride, Bella’ya romandakinden daha ağırlıklı bir yer verildi. Rosenberg, bunu “Biliyorsunuz Bella bir insan. Dolayısıyla fiziksel olarak kırılgan ve zayıf bir karakteri nasıl güçlü hale getirebilirim diye düşündüm. Böylece Bella ortaya çıktı” diye açıkladı.

Summit Entertainment, serinin son romanının 754 sayfalık uzunluğu karşısında, Harry Potter yapımcılarının yolunu izleyip filmi iki bölüme ayırmaya karar verdi. İkinci bölümün yine Bill Condon yönetiminde 2012 yılında gösterilmesi planlanıyor. İlk bölümde, Edward ve Bella’nın düğünü, Bella’nın kendisini tüketen hamileliği ve doğumun ardından bir vampire dönüşme süreci ele alındı.
İkinci bölümdeyse Bella’nın vampir hayatındaki ilk adımları ve Volturi klanıyla olan son karşılaşması yer alıyor. Senarist Rosenberg, en fazla zorlandığı noktanın, romanda yaklaşık 25 sayfa boyunca anlatılan bu karşılaşma sahnesini yazmak olduğunu belirtiyor.
Rosenberg, serinin son romanını uyarlamayı işin en zor kısmı olarak tanımlıyor ve “Hayranların bir kısmının memnun kalacağı konusunda garanti veriyorum. Bir kısmıysa hiç beğenmeyecek. Herkesi mutlu etme fikrinden vazgeçmek gerek. Çünkü bu mümkün değil, ama çoğunluğu mutlu etmeyi umut etmekte bir zarar yok. Bu, Bella’nın zorlu ve büyük yolculuğu; kendisini büyük değişiklikler bekliyor, umarım bunu perdeye aktarabilmişizdir” diyor.
Filmin zorluklarından bir diğeri de Edward ile Bella’nın tutkulu sevişme sahneleriyle, Bella’nın zorlu ve kanlı doğumunu dozunda uyarlayabilmekmiş. Kristen Stewart’ın ağır bir makyajla zayıf ve hastalıklı göründüğü hamileliğinin son döneminin gerçekten korkutucu olduğu söyleniyor.

FRAGMANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DOĞUM İKİ GÜN SÜRDÜ
Çekimleri iki gün süren doğum sahnesinde hem romanların yazarı Meyer’dan yardım alınmış hem de bir ebe ve doktorun görüşlerine başvurulmuş. Bebek doğarken Bella ölümle yüz yüze geliyor, doğum esnasında bazı kemikleri kırılıyor ve Edward plasentaya müdahale ediyor.

Bazı yorumlara göre ‘Rosemary’s Baby/Rosemary’nin Bebeği’ndeki doğum sahnesinden sonra sinemada izlenebilecek en korkunç doğum sahnesi Edward ve Bella’nın kızları Renesmee’ninki olacak! Ama bu sahnenin kan ve şiddet yönünü sadece Bella’nın gözünden, onun gördüğü kadar göreceğiz ki, filmin yaratıcıları bu yaklaşımın sahnenin gücünü daha da arttırdığını iddia ediyorlar.

VAMPİRLE KURT ADAMIN FARKI!
Filmde vampirler ve kurtlar arası savaşa tanık olacaksınız. Peki vampirler ve kurt kabilesinden olanlar nasıl ayrılır? İşte cevabı:
Vampirlerin vücutları soğuktur. Kurtlar sürekli yalın ayak dolaşır.
Vampirler beyaz tenli, kurtlar ise bronz tenlidir.
Vampirler ve kurtlar çok hızlı hareket ederler.
Vampirler bireysel hareket ederken, kurtlar sürü olarak dolaşır.
Kurtlar ve vampirler kendilerine özgü bir kokuya sahiptir. Bir vampirin kokusu, insan için çekiciyken bir kurt için çok itici olabilir.
Kurtlar ve vampirler birbirlerinin kokusunu alırlar.
Her iki klan da birbirlerinin düşüncelerini okuyabilirler.

VAMPİR CULEN AİLESİNİ TANIYALIM !
Bu hikayede Edward’ın ailesi kilit rol oynuyor. ‘Peki kim kimdir?’ diye sorarsanız, işte yanıtı…
Carlisle Cullen: Ailenin reisi, kasabanın doktoru. Adil ve sevecen bir vampir.
Esme Cullen: Carlisle’ın eşi.
Alice Cullen: Edward’ın üvey kız kardeşi. Geleceği görebiliyor.
Jasper Hale: Alice’in eşi. Edward, Rosalie ve Emmett’in kardeşi.
Rosalie Hale: Emmett’in eşi ve diğerlerinin kız kardeşi.
Emmet Cullen: Rosalie’nin eşi. Alice, Edward ve Jasper’ın kardeşi…

Haber

İlginizi Çekebilir