Eurovision 2012 adayları belli oldu

Önümüzdeki yıl Azerbaycan’ın Bakü kentinde düzenlenecek olan Eurovision 2012 yarışması için merakla beklenen Türkiye temsilcisi kim olacak? TRT’nin Eurovision 2012 için bu isimler üzerine durduğu söylenirken en güçlü aday ise Atiye.

Bugün’ün haberine göre Eurovision 2012 için TRT tarafından belirlenen aday adayları halka sunulacak. TRT’nin belirlediği isimler ise iddialara göre Duman, Şebnem Ferah, Atiye, Hande Yener ve Murat Boz. Ayrıca TRT’nin Eurovision 2012 için Tarkan’a da teklif götüreceği konuşulan isimler arasında. Tarkan’ın taleplerinin abartı olması durumunda ise bu isimlerden birisi Türkiye’nin temsilcisi olacak.
Eurovision Komitesi’nin hazırladığı ön raporda Duman, Şebnem Ferah, Atiye, Hande Yener ve Murat Boz’un adı geçti. Geçen yıl Yüksek Sadakat’in yarı finali geçememesinden sonra gelen eleştiriler üzerine bu yıl TRT, Eurovision’a katılacak ismi belirlemek üzere ayrıntılı bir çalışma yaptı.

TRT Müzik Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen çalışmalarda ilk olarak bir ‘Eurovision Komitesi’ kuruldu. TRT yetkilileri komite üyelerinin ismini dışarıdan baskı gelme ihtimaline karşı gizli tutuyor. Söz konusu komite bu yıl Eurovision’a gidecek 5 ismi belirledi. Komite ayrıca “Eurovision Şarkı Yarışması’nda Bizi Kim Temsil Etsin” başlıklı bir duyuru yayınlayarak vatandaşların görüşlerini TRT’nin internet adresine göndermelerini de istedi. TRT yetkilileri bu 5 sanatçıyla henüz bir görüşme yapmadıklarını söyledi. Otoriteler Atiye ve Murat Boz’un şansının yüksek olduğunu belirtti.

Haber

İlginizi Çekebilir