"Sadece en iyi müzik"

Milliyet Gazetesinden Yeliz Aras, Number1 FM ekibi ile bir araya geldi. Ortaya keyifli bir sohbet çıktı; işte o röportaj!!

Mert Hakan, mesleğinin 18.yılında kariyerinin diğer yarısı olan kulüp DJ`liğini güçlendirmek adına yeni şarkısı  ”Black Life”a Onur Ağaoğlu yönetmenliğinde klip çekti.

Biz de hem  klibi konuşma bahanesiyle hem de Number 1 FM’in yeniliklerini öğrenmek üzere Mert Hakan’la bir araya geldik… Yıllardır yabancı müzikle dinamik yayın akışıyla dinleyicilerine ulaşan radyo, Amerika ve İngiltere başta olmak üzere, müzik ve aktüaliteye dair dünyanın konuştuğu her ne varsa son dakika gelişmelerini dinleyicilere aktarıyor.

Radyonun ekibi ise dünyanın en önemli sanatçı, DJ ve prodüktörleriyle 24 saat kontakta. Mert Hakan Number 1 FM’in kaliteli şarkılarının yanı sıra yabancı müzik radyoları arasında DJ’leri en az konuşan radyo olduğu konusunda da iddialı: “Gereksiz değil bir kelime, bir harfe dahi tahammülüm yok.

Konuşacaksanız fark yaratmalısınız.” diyerek kararlılığını gösteriyor ve ekibine  “Bırak müzik çalsın, sen araya girme” diyerek öğüt veriyor. Radyoya, hafta içi yayın yapan İzel, Yücel, Halil, Mert, Emin ve Engin dışında hafta sonu dünyanın ve Türkiye’nin en popüler DJ’leri setleriyle yayın akışına renk katıyor.

Ayrıca Ian Carey, Outwork, Laurent Wolf, David Ventetta, Steve Forrest, Nicola Fasano, Thomas Gold, Syke N Sugarstarr, DJ Pantelis, Love N Joy, A.C.K, Sound Shaker ve Far EastUk ve Mert Hakan dünya dans müziğinin trendlerini dinleyicilerine sunuyor.  Number 1 FM’i İstanbul 102.4’ten dinleyebilirsiniz…

Mert Hakan ve Number 1 FM’in renkli ekibi objektiflerimize gülümsedi.

Yabancı müzik radyosu Number 1 FM olarak bir ara yayın akışınıza Türkçe şarkılar da eklemiştiniz…
Bağımsız bir kuruma yaptırdığımız marka araştırmasında; Number 1 FM en bilinen 2 yabancı müzik radyosundan biri çıkarken, kendini aynı kategoride tanımlamasına rağmen Türkçe müzik de çalan rakipleri karşısında haksız rekabete maruz kalmıştı. İlgili makamlara konu hakkında defalarca kez başvuru yapılmasına rağmen gerekli düzenlemelerin gerçekleşmemesi sonucunda tüm riskleri göze alarak Türkçe müzik de çalmaya başladık.
Dinleyici bu değişikliği nasıl karşılamıştı?
Açıkçası geçiş çok sancılı oldu. Zira en başta ben radyoların başındaki kişi olarak bunu istemedim. Karşı çıktım, hatta direndim. Yönetim bana Türkçe şarkıları da akışa eklemem için süre tanıdı. En sonunda idealistliği bir yana bırakıp kabul edip ilk şarkıyı  çaldım. İnanılmaz ama tepkiler sandığım kadar  olumsuz değil hatta olumlu bile sayılabilirdi.
Sonrasında tekrar sadece yabancı   şarkılarla yola devam  kararı aldınız…
Number 1 FM, saatte en fazla 2 Türkçe şarkı çalan bir yabancı müzik radyosuyken, 2010 sonunda yayınlanan bir genelgeye göre “Akışında 1 tane dahi olsa yerli şarkı çalan yabancı müzik radyoları karma kategorisine alınacaktır” kararı sonrasında seçimini yaptı ve yeniden tamamı yabancı şarkılardan oluşan akışına geri döndü. 1 yıldır yine yerli müzik olmaksızın sadece yabancı şarkılar yayınlıyorum. Ayrıca uzun zamandır her gün her saatin tam ortasında 80’ler ve 90’lardan birer efsane klasiğe yer veriyoruz. Yine son dönemde köklü bir yeniliğe imza attık.

Zira DJ’ler anonslarında düzenli olarak sık sık büyük kentlerimizin trafik ve hava raporlarını veriyor,  hediyeler dağıtıyor.  Ayrıca çok ciddi bir teknik yatırıma da giderek her sene olduğu gibi bu sene de teknolojimizi yenileyip ses kalitemizi zirveye taşıdık. Yatırımlar sonucunda Number 1 FM artık çok daha net, çok daha temiz bir ses kalitesine sahip.
Ekip olarak acılarını paylaştığımız Van depremi sonrasında anında haber ve yayın ekibimi toplayıp akışımızı değiştirdim. Şüphesiz en çok ses getiren Number 1 olan logomuzu “Number VAN” olarak değiştirmemizdi.
Radyonun sözel ağırlığında bir değişiklik var mı?
Öncelikle yabancı müzik radyoları arasında DJ’leri en az konuşan radyo Number 1 FM. Gereksiz değil bir kelime, bir harfe dahi tahammülüm yok. Konuşacaksanız fark yaratmalısınız.
Müzik dünyasındaki ünlü isimler klip çekmek konusunda endişeliyken, sizin Black Life   klibiniz müzik kanallarında yayında…
Türkiye’de artık Türkçe şarkı üretimi bile çok  riskli ve sınırlıyken ben kalktım bir yabancı müzik şarkısı yaptım. Ciddi bütçeler harcayarak klip çektim hem de yayınlanacağı mecra sayısının bir ya da birkaç olacağını bile bile… 

Yüksek teknolojinin gelişmiş efektlerle kullanıldığı bilim kurgu tarzında bir klip bu. Hikâye gelecekte 2014’te geçiyor.  Klonlandığı bilgisini alan kahramanımız hologramlar kullanarak sanal bir kiralık katil üretip onu sahte Mert Hakan’ları yok etmesi için görevlendiriyor. Dünyanın en pahalı spor arabalarının ve ülkemizin en lüks otellerin kullanıldığı klibin hikâyesi de kurgusu da beklediğimizin   çok üstünde bir ilgi gördü.
Müzik adına daha neler yapmak istiyorsunuz?
Number 1 FM partileri dışında müzik direktörlüğünü sürdürdüğüm Coco Clementine’le özel olarak yoğun bir şekilde ilgileniyorum. Zaman zaman da Mojito’nun cuma partilerinde DJ’lik yapıyorum. Ayrıca popüler sanatçılara remix’ler yapıp, yurt dışı ve ülkemizdeki complation’lara şarkılar üretiyorum.
Dünyanın en ünlü DJ’lerinin playlistlerinde sık sık yer alırken hedefim, kalıcı şarkılar üretip klasikler arasına ismimle imza atmak, başta ülkemiz olmak üzere dünya dans müziğine yön veren önemli DJ-prodüktörlerden biri olmaktır.

 

‘DJ-VJ yarışması başlattık’
Daha önceki söyleşimizde kadın programcınız yoktu, yine yok kararınızı değiştirecek bir programcıyla karşılaşmadınız mı?
O söyleşi ciddi anlamda başımı belaya soktu diyebilirim zira kadın DJ’lerin pek çoğuyla ilk karşılaşmalarımızda şakayla karışık tepkiler aldım. Ama geriye dönüp baktığımda o günden bu güne sektördeki kadın DJ sayısı daha da azaldı. Fikrimi değiştirecek biri de maalesef karşıma çıkmadı. Ama güzel bir haber vereyim bir DJ ve VJ yarışması başlattık. Kadın-erkek kendine ve bilgisine güvenen star adaylarını demo, fotoğraf, video ve CV’lerini Number 1 FM’e gönderebilirler.

Haber

İlginizi Çekebilir