Adaya Dönüş

Crytek ve Ubisoft ilk FarCry’ı piyasaya sürdüğünde, oyuncuların pek de alışık olmadığı büyük yenilikler gelmişti. Serbest oynanışının büyük bir haritayla birleştirilmesi ve güzel grafikleri sayesinde FarCry, oyun dünyasında gerçekçiliğe atılan önemli bir adım olmuştu.
İkinci oyunda Ubisoft devreden çıkmış, ilk oyunun hayranlarının önemli bir kısmı ikinci oyunu beğenmemişti. İkinci oyun, gerçekten de ilk oyunla alakası olmayan, grafik motoru  bile  farklı bir oyundu.
Ubisoft, E3 de FarCry 3’ün 2012 de çıkacağını duyurdu. Oyunda Bir gazeteciyi canlandırıyoruz. Kahramanımız Afrika’da bir adaya kız arkadaşıyla birlikte düşüyor ancak uyandığında kız arkadaşını bulamıyor. Gerisini ise tahmin edebilirsiniz sanırım. Delirmiş ve vaşi bir yaşamda yaşayan insanların bulunduğu bu adada kız arkadaşımızı bulup adadan kurtulmaya çalışıyoruz. Ada’da bir de yapımcıların sır diye adlandırdığı bir olay var ama şimdilik hikayeye gizem katmaktan başka bir anlam katmıyor.
Oyunda kullanılan fizik motoru, ikinci oyundakiyle aynı, dunia. Elbette ikinci oyuna göre gelişmeler olacak. Oyunda son zamanlarda oldukça sık rastladığımız etkileşimli animasyonlara sıkça rastlanacak. böylece ilerlemenin ve düşman avlamanın farklı yollarına başvurabileceğiz.Oyunu düz bir FPS ‘den çıkarmak adına önceki oyunda olduğu gibi alışveriş sistemi bulunuyor ve düşmanlarımızın üzerinden para toplayabileceğiz. Bu tarz öğeler gez ve öldür mantığını aşıp insanı oyuna biraz daha çektiğinden olsa gere son yıllarda oyunlarda sıkça görmeye başladık.
Adada geçicek heyecanlı bir macerayı sabırla bekliyoruz, ancak yapımcılar kesin bir çıkış tarihi vermemekte ısrarlı. Önceki oyunlarda olan hataların yine yapılmaması umuduyla beklemeye devam.

Haber

İlginizi Çekebilir