Geleceğin Askerleri

Tom Clancy’s Ghost Recon serisi, kendi hayran kitlesine sahip, benimse çok fazla ısınamadığım oyun türlerinden biri. Taktiksel aksiyon türünü başarılı şekilde temsil eden oyunun, yenisi geliyor,ancak  bu iddialı oyun, PC’ye çıkmayacak, sadece konsollar için geliştiriliyor. Rusya’nın dışişleri politikalarının diğer ülkeler için tehlikeli bir noktaya gelmesiyle birlikte, yöneteceğimiz kahramanımız ve 3 adamımız, maceraya atılıyoruz. Adamlarımız roketatar, keskin nişancı tüfeği kullanabilecek ve bir tanesi de mühendis olacak. Çok yabancı olduğumuz kategoriler değil elbette.
Oyun genel olarak Amerikan Ordusunun yakın gelecekteki askeri teknolojiyle bütünleşmesi teması üzerine kurulmuş. Aşina olduğumuz silah ve özelliklerin yanı sıra, hareket halinde değilken görünmez olma, yapay kas sistemi sayesinde daha güçlü ve daha hızlı refleksli olma gibi özellikleri zevkle kullanabileceğiz.
Serinin hayranlarını üzer mi bilinmez ama, klasik Ghost Recon özelliklerinden bazılarını kaybediyoruz bu oyunda. Önceki oyunlarda sessiz olmak, düşmanla mesafeyi korumak, işleri gizli halletmek önemliyken, oyun içi videolarda gördüğümüz üzere, yakın savaş artık serinin içinde.
Oyundaki en büyük yeniliklerden biri de link up adı verilen çoklu oyuncu özelliği. Bu yeni özellik sayesinde diğer oyunculara bağlanıp onların görüş açısını izlemek gibi özelliklere sahip olacağız.
Geliştirilmiş taktik özellikleriyle soğuk iklimlerde maceraya atılmak isteyenler, Ocak ayında betası çıkacak oyunu, Mart ayına kadar beklemek zorundalar.

Haber

İlginizi Çekebilir