Pc Kullanıcıları Biraz Üzülecek

Efsane serinin devamı, PS3 ve XBOX 360  için geliyor. Vatra Games’in , Mart ayında çıkacak dediği yeni Silent Hill’in konusu bu sefer masum bir insanın etrafında geçmiyor. Kahramanımız, bir suçlu ve cezaevi aracının kaza geçirmesiyle birlikte Silent Hill yakınlarında özgür kalıyor. Elbette bu özgürlüğü tercih eder miydi, tamin edebiliyorsunuz.
Yeni oyunda, önceki oyunlarla bir hikaye bağlantısı olmasa da, oyunun alışılmış Silent Hill tarzından ayrılmayacağı kesin.
Oyunda serinin diğer oyunlarından farklı olarak dinamik olarak hava şartlarının değiştiğini göreceğiz. Yağmur yağdığı zamansa, sanırım hazır olmamız gerekiyor, kötülüğün bizi bulacağını yağmurdan anlıyoruz. Silent Hill filmini izleyenler hatırlayacaktır, filme kötülüğün gelmesini ilk olarak kuşların hareketlenip kaçışmasından anlıyorduk.
Oyunu tamamlamak için 10 saat gerekecek, kısa gibi gözükse de, psikolojik gerilimin had safhada olduğu bu seri de 10 saat demek, yeterince tat almamız anlamına gelebilir. Oyunda Silent Hill’in daha önce hiç gitmediğimiz alanlarına gideceğiz. Hatta hızlı ulaşım için metro sistemi emrimizde olacak.
Oyunda her serinin diğer oyunlarında olduğu gibi birden fazla final olacak ve oyunu oynayış tarzımız, finalimizi eski oyunlara göre daha çok etkileyecek. Bunu sağlamak için bir çok yan görevler bizi bekliyor.
Her zaman ki gibi ateşli silahlardan çok az nasibimizi alabileceğiz. Malum, tüm seri bize çaresizlik hissiyle hayatta kalma duygusunu yaşattırmak istiyor, bu kez de çevrede bulduğumuz alet edavatla, hem daha önce alışkın olduğumuz, hem de yeni eklenen düşmanlarla başa çıkmaya çalışıcaz. Belki de bazen kaçıp gitmek en akıllıcası olacak.
Oyunda yine çoklu oyuncu seçeneği yok, ki bu zaten alışkın olduğumuz bir durum. Ancak farklı olarak bu kez karakterimiz darbe yedikçe vücudu kanamaya, kıyafetleri eskimeye başlayacak.
Tam bir Silent Hill hayranı olarak, gerilimli dakikaları heyecanla bekliyorum. Hadi Mart, gel artık.

Haber

İlginizi Çekebilir