2012 Oscar Adayları Açıklandı

Sinema dünyasının en önemli ödülü olarak gösterilen Oscar Ödülleri’nin adayları açıklandı. Böylece bu sene 84.’sü düzenlenecek olan Oscar Ödülleri için geri sayım başlamış oldu.

Akademi tarafından açıklanan 2012 Oscar adayları arasında siyah-beyaz ve sessiz bir film olan “The Artist” yine başı çekiyor. Aynı film son zamanlarda aralarında 2012 Altın Küre (Golden Globe) Ödüllerininin de bulunduğu birçok platformda en iyi film seçilmişti. En iyi film adayları arasında “Moneyball”, “The Tree of Life” ve “Hugo” gibi filmler de yer alıyor.

İşte tüm kategoriler ;

 

En iyi film: The Artist, The Descendants, Moneyball, Hugo, The Tree of Life, The Help, Midnight in Paris, War Horse, Extremely Loud and Incredibly Close

En iyi aktör: Brad Pitt, George Clooney, Jean Dujardin, Gary Oldman, Demian Bichir

En iyi kadın oyuncu: Meryl Streep, Michelle Willaims, Viola Davis, Glenn Close, Rooney Mara

En iyi yönetmen: Alexander Payne (The Descendants), Martin Scorsese (Hugo), Woody Allen (Midnight in Paris), Michael Hazanavicius (The Artist), Terence Malik (The Tree of Life)
 

En iyi animasyon filmi: Kung Fu Panda 2, Puss in Boots, Rango, Chico and Rita, A Cat in Paris

En iyi yabancı dilde film: A Separation (İran), Bullhead (Belçika), In Darkness (Polonya), Footnaote (İsrail), Monsieur Lazhar (Kanada)

 

2012 Oscar Ödülleri, 26 Şubat’ta gerçekleşecek.


Haber

İlginizi Çekebilir