U2'nun Albüm Kapağında Türk Tasarımcı

Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Irmak Akçadoğan, dünyaca ünlü müzik grubu U2’nun yeni albüm kapağında tasarımıyla yer alacak.

Efsane rock grubu U2, 20. yılı nedeniyle “Achtung Baby” isimli albümlerinin kapağının yeni bir tasarım anlayışı ile hazırlanması amacıyla, fotoğrafçılara ve tasarımcılara bir çağrı yaparak, bugünün dünyasını sanatları ile nasıl yorumladıklarını gösteren çalışmalar göndermelerini istedi. Bu doğrultuda da uluslararası tasarım yarışmaları düzenleyen Talenthouse sitesi tarafından albüm kapağı için kolaj yarışması organize edildi. Yarışmanın 15 kazananı açıklandı. Kazanan tek Türk tasarımcı ise Doğuş Üniversitesi’nden Irmak Akçadoğan oldu.

Akçadoğan’ın U2’nun “One” isimli parçasından ilham alarak, savaşlar içerisinde doğan çocukların çaresizliğine dikkat çekmek için tasarladığı illüstrasyon, U2′nun resmi stilisti Shaughn McGrath ve fotoğrafçısı Anton Corbijn tarafından ödüle layık görüldü.

Yarışma sonuçları, U2’nun resmi internet sitesinden de duyuruldu. Kazanan 15 tasarım da albüm kapağı için hazırlanacak kolajın bir parçası olacak. Tasarımların her birinin U2’nun resmi internet sitesinde yayınlanması ise tüm finalistler için dünya çapında prestij anlamı taşıyor.

“Savaşın çaresiz çocukları”

Doğuş Üniversitesi Grafik Bölüm Başkanı Irmak Akçadoğan, ressam bir baba ve içmimar bir annenin kızı olarak sanatla iç içe büyüdüğüne dikkat çekerek, “Bana hiçbir zaman duvarları boyama denmedi. İstediğim yeri dilediğim malzemeyle boyama özgürlüğüm vardı” dedi. İllustürasyonunu U2’nun resmi sitesinde gördüğünde yarışmanın önemini daha iyi anladığını belirten Akçadoğan, hazırladığı çalışmayı şöyle anlattı: “Tasarımımı oluştururken özellikle U2’nun ‘One’ isimli parçasından etkilendiğimi söyleyebilirim. Savaşların içinde doğan çocuklar ve onların çaresizliklerine dikkat çekmek amacıyla oluşturduğum çalışmamda, çocuksu naifliği, ölümün yarattığı dehşet ve şaşkınlık duyguları ile birleştirerek yansıtmaya çalıştım.”

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir