NumberoneTürk Sunar

Sevilen sanatçılar Yeni Türkü ve Fettah Can, İzmir Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda 28 Ağustos’ta sevilen şarkılarıyla sizlerle buluşuyor. 

Yeni Türkü


Yeni Türkü, 1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan’ın Ankara’da kurduğu müzik topluluğudur. Topluluğun isim babalığını şair ve yazar Yaşar Miraç yapmıştır. Yeni Türkü, sadece Yaşar Miraç’ın 1979’da Nisan-Mayıs-Haziran aylarında çıkan edebiyat dergisi değil, ayrıca halk türkülerinin yeniden yorumlanmasına dayanan Güney Amerika orijinli bir müzik akımıdır. Topluluk 1979 yılında ilk albümleri Buğdayın Türküsü’nü LP formatında çıkardı. 1999’da Yeni Türkü, Derya Köroğlu’nun önderliğinde “Yeni” albümünü çıkardı. Topluluk, gitarda ve solo vokalde Derya Köroğlu’dan, klavyeli çalgılarda Erkin Hadimoğlu’ndan, basta Raci Pişmişoğlu’ndan, klasik kemençede Furkan Bilgi’den, udta Fatih Ahıskalı’dan, davulda Erdinç Şenol’dan oluşuyordu.

Yeni Türkü’nün sahne performansının doruğa ulaştığı bu dönemde topluluk Türkiye’de yılda ellinin üzerinde konser verirken, son 10 yılda sadece ABD’nin otuz iki eyaletinde yüzden fazla konser vermişti. 2001’de flüt ve saksafonda Serdar Barçın, 2006’da davulda Bahadır Tanrıvermiş, 2007’de bas gitarda Sezer Alemdar, 2009’da ise öncesinde topluluğun bazı albümlerine konuk olarak katılan İsmail Soyberk topluluğa katılırken adı geçen tarihlerden 2006’da Raci Pişmişoğlu ve Erdinç Şenol topluluktan ayrıldı.Yeni Türkü’nün, “Buğdayın Türküsü”, “Film Müzikleri”, “Çekirdek Sanat Evi Resitali” ve “Yeni” albümleri ile “Telli Telli (Remixes)” teklisi dışındaki tüm kayıtları 2003’te Koleksiyon, 2004’teKoleksiyon 2, 2006’da Koleksiyon 3 ve 2008’de Koleksiyon 4 adlarıyla bir araya getirilerek tekrar yayımlandı.Derya Köroğlu ve arkadaşları 2012 yılında, 13 yıl aradan sonra, Şimdi ve Sonra adını taşıyan yeni bir stüdyo albümüyle dinleyicilerinin huzuruna çıktı.Grubun Çeşme’de vereceği konsere son günlerin sevilen ismi Fettah Can’da katılıyor.

Fettah Can


Fettah Can, ilk olarak Emel Müftüoğlu’na verdiği Ara Ara isimli şarkısıyla ses getirdi. Bursa’dan müzisyen arkadaşı Alper Narman ile birlikte Hande Yener’in 2002 yılında yayınlanan Sen Yoluna… Ben Yoluma… isimli albümüne 11 şarkı birden yazdılar. Bu Albümün başarısının ardından Levent Yüksel, Gülben Ergen,Sibel Can, Murat Boz gibi isimlerle çalışmaya başladı.Gülben Ergen’in kendi ismini taşıyan 2006 tarihli albümünde söz ve müziği Fettah Can ve Alper Narman’a ait olan Yalnızlık şarkısında geri vokal yapması kendi albümünü çıkarması konusunda Fettah Can’ı düşündürmeye başladı. Bunu da “Ben iyi şarkı söyleyen bir adamım. Sahnede olmayı da çok seviyorum. Yıllardır şarkı yazıyorum. Söylemek keyifli olacak diye düşündüm. Gülben Ergen’e verdiğim ‘Yalnızlık’ şarkısında sesimi kullanmaları bu kararımda etkili oldu. Ergen, Açıkhava konserinde beni sahneyi çağırdı. Şarkıyı söyledik, insanlar yine dinlemek istedi. Oradaki o olumlu tepki beni kamçıladı. Sesimi beğeniyorum ve kimseyi bu sesten mahkum bırakmak istemedim.” sözleriyle dile getirmiştir. 

Fettah Can 2010 yılının Temmuz ayında Hazine isimli ilk albümünü çıkardı. Albümden ilk klipler Hazine ve Kahpe Diller isimli şarkılara çekildi. Albüm listelerde üst sıralara yükseldi.Fettah Can, 2010 yılında ünlü Yunan şarkıcı Giorgos Mazonakis’in Ta Isia Anapoda albümüne üç bestesini verdi. Albüm Yunanistan müzik listelerinde üst sıralara çıkmış, albüm bu şarkılarlaYunanistan’da Platin Plak Ödülü’ne layık görüldü.]2012’de Aklımda Kalanlar albümü ile müzik piyasasındaki kariyerine devam ediyor.Fettah Can’ın Mebajans 40.yıl Sanat etkinlikleri kapsamındaki Çeşme konseri bu kentteki ilk canlı performansı olacak ve konserde Yeni Türkü ile aynı sahneyi paylaşacak.

Haber

İlginizi Çekebilir