Şov Başlıyor!

İstanbul Autoshow 2012 başlıyor. 600 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda Number1 Medya Grubu da yerini aldı.

 

Bu yıl 14. kez düzenlenecek Uluslararası Otomobil Fuarı İstanbul Autoshow 2012, kapılarını açıyor. 600 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda dört modelin dünya tanıtımı gerçekleşecek.

Otomotiv sektörünün en büyük şovu niteliğinde olan ve iki yılda bir düzenlenen 14. Uluslararası Otomobil Fuarı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açılacak.

Basın ve VIP günüyle ilk kez kapılarını açacak İstanbul Autoshow 2012, 45 markanın 500’e yakın modeline ev sahipliği yapacak. Dört “dünya tanıtımı” ve bir de “Avrupa tanıtımı”nın gerçekleştirileceği fuarda toplam 30’un üzerinde yenilik ilk kez Türk otomobil severlerle buluşacak. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2-11 Kasım arasında halka açık olacak fuar için, firmaların toplam 45 milyon dolarlık harcama yaptığı belirtiliyor. Fuara 600 bin kişi bekleniyor.

Özel kampanyalar
1600 cc ve altı motor hacimlerine sahip otomobillere gelen yüzde 3’lük ÖTV artışının yanı sıra yeni model yılı geçişinin yılbaşına alınması nedeniyle farklı bir dönem yaşayan otomotiv sektörü, fuarla hem moral bulmayı hem de gelecek yıl piyasaya sunacağı yenilikleri tüketicilere şimdiden tanıtarak 2013’e hızlı giriş yapmayı planlıyor.

Bazı firmalar yeni modellerinin Türkiye satışlarına fuarla birlikte başlarken, güncel modellerine fuar dolayısıyla özel kampanyalar da uygulayacak. Hafta içi kadın, çocuk ve öğrencilere ücretsiz olan fuar, hafta sonu kadınlara yüzde 50 indirimli, çocuklar ve öğrencilere ise ücretsiz olacak. Fuar süresince İstanbul’un çeşitli bölgelerinden ücretsiz servis olanağı da sunulacak. Autoshow, hafta içi 12.00-21.00, hafta sonu ise 11.00-21.00 saatleri arasında açık olacak.

İkoncan Irina’ya karşı!
Autoshow 2012 fuarı, sergilenen modeller kadar onları tanıtan ünlülerle de adından söz ettirecek. Fuarın basın gününde Kia standında yer alacak ve markanın yeni modellerini tanıtacak ünlü manken Irina Shayk’a karşılık, diğer Koreli üretici Hyundai’nin standında “İkoncan” olarak bilinen Eda Taşpınar yer alacak. Taşpınar, markanın en yeni modellerini ve gelecekteki tasarım felsefesini anlatacak Hyundai Baş Tasarımcısı Thomas Bürkle’ye eşlik edecek.

Fuara Galatasaray akını da olacak. Başkan Ünal Aysal ve Teknik Direktör Fatih Terim başta olmak üzere takım yönetici ve oyuncuları fuarda Skoda standına gidecek. Takımın İsveçli oyuncusu Elmander ise, Volvo standını ziyaret edecek.
 
‘Türkiye pazarını kimse görmezden gelemez!’
Skoda Auto Yönetim Kurulu Başkanı Winfried Vahland, Türkiye’nin potansiyeli nedeniyle dünyanın en önemli pazarlarından biri olduğunu belirterek, “Hiçbir otomotiv üreticisi, bu pazarı görmezden gelemez” dedi.


Haber

İlginizi Çekebilir