Erdoğan'a havaalanında karşılama

Başbakan Erdoğan, 3 Haziran’da çıktığı Fas, Cezayir ve Tunus gezisinden yurda döndü. Erdoğan’ı karşılamak için çok sayıda vatandaş, bakan ve milletvekili Atatürk Havalimanı’na geldi. Basın toplantısı yapmayacağı açıklanan Erdoğan, havalimanına getirilen seçim otobüsünden kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara seslendi.

Erdoğan’ın saat 02.40’ta başladığı konuşması yoğun katılım nedeniyle miting havasında geçti.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının gündeminde Gezi Parkı protestoları vardı. Aşırı güç kullanımıyla ilgili gerekenin yapılacağını söyleyen Erdoğan, “polis sokaklardan çekilsin” talaplerine olumsuz yanıt verdi, “Polisi çekin’. Ne olacak? Burası yol geçen hanı değil! Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir ve kamu kurumlarına varıncaya kadar, kamu araç gereçlerine varıncaya kadar, sivil vatandaşlarımızın araçlarına varıncaya kadar herkese saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır” dedi.

Erdoğan, ‘faiz lobisi’ni suçladı, “Bu faiz lobisi borsada spekülasyonlarla bizi tehdit edeceklerini zannediyorlar. Şunu iyi bilmek lazım. Bu milletin alın terini onlara yedirmeyeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan’ın hedefinde tencere-tava protestosu yapanlar da vardı. ‘Ağırbaşlılık ve aklıselimden taviz vermeyeceklerini’ söyleyen Erdoğan, “Siz sokaklarda tencere-tavayla dolaşanlardan değilsiniz. Bu gençlik elinde bilgisayarla dolaşanlardan olacak” ifadelerini kullandı.

Haber

İlginizi Çekebilir