UEFA'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a kötü haber

UEFA’dan iki büyük Türk takımına kötü haber var.

Fenerbahçe ile Beşiktaş, şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

UEFA müfettişi, yaklaşık 1,5 yıl süren incelemenin ardından Fenerbahçe kulübünün gelecek 2 yıl boyunca Avrupa kupalarından men edilmesini talep etti. Ayrıca müfettiş, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticiler Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan’ın hak mahrumiyeti cezası almasını istedi.

Beşiktaş da iki yöneticisiyle birlikte disiplin kuruluna sevk edilen bir diğer kulüp oldu. Beşiktaş’ın da 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi, o dönemki yönetici Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu’nun ömür boyu men cezası alması talep edildi.

UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş’ın dosyasını 21 Haziran, Fenerbahçe’nin dosyasını ise 22 Haziran’da görüşecek.

İki kulüp bu tarihlere kadar savunmalarını UEFA Disiplin Komitesi’ne iletecekve karar 1 Temmuz’a kadar açıklanacak.

FB’DEN VE ADALI’DAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe, disiplin kuruluna sevkiyle ilgili ilk değerlendirmesini ve itirazlarını UEFA Disiplin Kurulu’na sunarken (HABERE GİT), Beşiktaş’ın başkan adayı Serdal Adalı da bir açıklama yeptı.

“Bugün kulüp tarafından bana verilmesi gereken bir bilgiyi basından öğrendim, ardından hukuk ekibimizin ulaştığı tüm bilgilerle değerlendirmemizi yaptık” diyen Adalı, “3 Temmuz’da söylediğim gibi, ne benim ne Beşiktaşımızın bu süreçle hiçbir ilgisi yoktur. Bu Beşiktaş camiası üzerine oynanan oyunların devamı, onlardan biridir.

Bu haksız gündem beni, ekibimi ve Beşiktaş camiasını asla yıldıramaz, yıldıramayacak. Çünkü Beşiktaşlıya dönüp kaçmak değil, dik durup mücadele etmek yakışır. Güçlü bir Beşiktaş’a, genel kurul üyelerine, Beşiktaşımıza etki edecek herhangi bir iradeye izin vermeyeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir