Vali Mutlu'dan gençler ile zirve

Mutlu ayrıca Twitter hesabından attığı bir tweet ile görüşme sonrasında çekilmiş bir fotoğraf payaşarak, “Dolmabahçe’de gece onikiden sabah beşe kadar birlikte olduğumuz 150 gençten bir grub ile fotoğrafımız” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Dolmabahçe Saat Kule Kafe’de yaklaşık 150 kişiden oluşan Gezi Parkı eylemcisi ile görüştü.

Gece saat 00.00 sıralrında başlayan görüşme yaklaşık 5 saat süren toplan 05.00 sıralarında sona erdi.

Görüşme sonrasıda açıklama yapan Vali Mutlu, toplantıya olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Telefonum bloke oldu. 45 dakika kullanamadım. Demek ki bir talep var. Gençlerimiz buluşmak istiyor. Buradaki gençlerle daha sonra da görüşmek üzere iletişim bilgilerimizi paylaştık. Gençlerin, Gezi Parkı’na yönelik ilgi ve alakalarının devam edeceği anlaşılıyor. Katı bir duruşları yok. Toplantıya katılanlar, arkadaşları ile görüşerek süreci iyi yöneteceklerini düşünüyorum” dedi.

“Ayrılışımız güzel oldu”

Görüşmeden edindiği izlenimleri de paylaşan Mutlu, Başbakan’dan gelen mesajların eylemciler üzerinde olumlu etki yarattığını ifade ederek,”Ayrılışımız çok güzel oldu. Piknik yapalım sizleri de aramızda görelim dediler. Biz toparlanacağız dediler. Kurarken çok çabuk kurdunuz dedim. Pazar gününe kadar piknik yapabilecek kadar hızlı olun dedim” diye konuştu.

Eylemcilerin hitap tarzı

Toplantıda Söz alan eylemcilerin hitap tarzına da değinen Mutlu, “Bütün yaklaşımlarında, tahlillerinde Başbakanımıza, her hitaplarında Başbakanımız olarak hitap ettiler. Bu önemliydi. Ülkemizin gençlerini anlamak noktasında farklı bir kuşak var. Biz onları anlamaya çalışacağız. Kendilerini anladığımızı onlara hissetirmemiz gerekir” dedi.

Görüşme sonrası Twitter’den fotoğraf paylaştı

Öte yandan Vali Mutlu açıklamasının ardından Twitter hsebaından, “Gençlerle sohbeti 05.15 de tamamladık.5 saat boyunca devam eden program benim ve gençler açısından yararlı oldu.Tanışıklığı sürdüreceğiz” şeklinde tweet attı. Mutlu ayrıca attı başka bir tweet ile görüşme sonrasında bir fotoğraf payaşarak, “Dolmabahçe’de gece onikiden sabah beşe kadar birlikte olduğumuz 150 gençten bir grub ile fotoğrafımız” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir