İşte Mursi'nin yerine geçen isim

Mısır’da yakın zamana kadar isminden pek bahsedilmeyen Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur, bugün ülkenin en çok konuşulan ismilerinden biri haline geldi.

Ordunun yönetime el koyduğunu açıklayan Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah El Sisi, gelecek seçimlere kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı Mansur’un geçici olarak cumhurbaşkanlığı görevini yürüteceğini açıkladı. 1992’den bu yana Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcılığı’nı yürüten Mansur, Mahir El-Beheiry’nin 30 Haziran’da görev süresini tamamlamasıyla Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na atandı. Sadece 2 gün görevde kalan Mansur, bugün cumhurbaşkanı olarak yemin ederek yeni görevine başlayacak.

1945’de Kahire’de dünyaya gelen Mansur, 1967’de Kahire Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mansur, aynı üniversitede kendi hukuk üzerine yüksek lisans yaparak araştırma görevlerinde bulundu. 1970’de mezuniyetinin ardından, Eyalet Konseyi’nde (Meclis-i Devlet) savcı asistanı olarak görev yapmaya başladı. Kamu görevinde yavaş yavaş yükselmeye başlayan Mansur, 1975’de savcı, 1984’de hakim ve son olarak Anayasa Mahkemesi başkan yardımcısı oldu. 1975’den 1977’e kadar Paris’teki prestijli Ulusal Kamu Yönetimi Enstitüsü’nde akademik çalışma yapan Mansur, 1983’den 1990 yılına kadar Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı’nın hukuk müşavirliğini yaptı.

Haber

İlginizi Çekebilir