Mısır'da katliam:40 ölü

Mısır’da Muhammed Mursi’nin darbeyle iktidardan uzaklaştırılması sonrasında ülke genelinde şiddet olayları devam ediyor. Başkent Kahire’de bu sabah, Muhammed Mursi’nin gözaltında tutulduğu askeri kışla önünde çatışma yaşandı.

Mursi taraftarları, askeri kışlanın önünde toplanınca asker ateş açtı. İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin hastane kaynaklarına dayandırdığı habere göre, askerin ateş etmesi sonucu en az 35 kişi öldürüldü.

Müslüman Kardeşler’den yapılan açıklamada ise ölü sayısı 37 olarak duyuruldu. Müslüman Kardeşler’in siyasi kolu Özgürlük ve Adalet Partisi, sabah namazı sırasında Mursi taraftarlarına ateş açıldığını ileri sürdü. Özgürlük ve Adalet Partisi’ne göre olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 37, çok sayıda yaralı olduğu da belirtiliyor. Mısır ordusundan yapılan açıklamada ise, göstericilerin askeri kışlaya girmeye çalıştığını ileri sürdü. Binlerce kişi görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi’nin bulunduğu belirtilen Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önünde günlerdir eylem yapıyor. Mursi taraftarlarının eylem yaptığı Adeviyye Meydanı yakınlarında Müslüman Kardeşler’le güvenlik güçleri arasında çatışmaların yaşandığı yönünde de bilgiler geliyor.

MISIR ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Mısır Ordusu da, göstericilerin Cumhuriyet Muhafızları Kışlalası’nı basma girişimi sırasında göstericilerle askerler arasında çatışma çıktığını, 1 komutanın öldüğünü, 40’a yakın askerin yaralandığını açıkladı.

Haber

İlginizi Çekebilir