"Dershaneler kapatılacak"

Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren Bakan Nabi Avcı, kamuoyunda yanlış anlaşılmaya sebep olan konulara açıklık getirdi.

SBS’nın kaldırılması ve yerine yeni bir sınav sistemi getirilmesi konusunda sorulara da cevap veren Nabi Avcı, “Daha önceden de açıkladığımız gibi SBS’nin yerine öğrencilerin önümüzdeki 4 yılı etkileyecek tek bir sınav koymama kararlılığımız sürüyor. Yeni bir sınav icat etmiyoruz. Öğrencilerin yıl içinde zaten girdikleri yazılı sınavlardan bazılarını daha denetimli yaparak notların daha güvenilir olmasını ve bunların da liseye geçişlerde kullanılmasını sağlamak istiyoruz. SBS’nin yerine yeni bir sınav ya da sınavlar icat etmiyoruz. SBS’nin yerine yeni bir sınav ya da sınavlar icat etmiyoruz. Zaten okullarda belli derslerde yapılan yıl içi yazılı sınavların bazılarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın gözetiminde ve denetiminde yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Dershaneler kapatılacak bunda herhangi bir değişiklik yok ancak ne zaman kapatılacağı merak konusuydu. Avcı bu konuda yasal düzenleme gerektiğini ifade etti. Avcı, “Meclis açılır açılmaz bu yasal düzenleme yapılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dershanelerin kapatılacağını ilk defa 3 yıl önce söylemişti. Bir yıl da meclis yasayı çıkardıktan sonra geçecek. Yani 4 yıllık bir zaman dilimi var. Bu, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi için yeterli bir süre. Bu süreçte hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Arsa kredi kolaylıkları gibi teşvikler öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Haber

İlginizi Çekebilir