THY Pilotundan Eylem

Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca  9 Ağustos’ta, İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı.Türk pilotların kaçırılmasını “çok profesyonelce ve karmaşık bir eylem” olarak niteleyen yetkililer, sonuca ulaşılmasının bu nedenle zaman aldığını savunuyor.

Soruşturma devam ederken Türk Hava Yolları (THY) kaptan pilotu Yılmaz Özgentürk, iki THY pilotunun Beyrut’ta kaçırılmasını protesto ederek İstanbul-Beyrut seferini yapmadı. Özgentürk, “Bu benim kişisel tercihimdi” dedi.

Geçtiğimiz gece saat 01.00’deki İstanbul-Beyrut seferini yapmaya hazırlanan THY’ye ait yolcu uçağı, kalkış hazırlıkları yaparken uçağın kaptan pilotu Yılmaz Özgentürk’ün ilginç protestosuna sahne oldu.
Uçak yolcu alımını tamamlandıktan sonra İngilizce ve Türkçe olarak yaptığı anonsta THY’nin iki pilotunun Beyrut’ta kaçırılmasını protesto ettiğini ve Beyrut seferini gerçekleştirmeyeceğini söyleyen Özgentürk kokpiti terk etti.
Yaptığı anonsla 151 yolcusunu şaşkınlığa uğratan kaptan pilot Yılmaz Özgentürk’ün yerine uçak yeni bir pilotla havalandı. Kaptan pilot Baha Gümüşyaka, yaklaşık yarım saat rötarla Beyrut’a havalanabildi.

Haber

İlginizi Çekebilir