Mark Zuckerberg'in Yeni Projesi

CNN sunucularından Chris Cuomo’ya konuşan Zuckerberg yeni projesinde İnternete ulaşamayan insanlara hitap edeceğini söyledi.

Zuckerberg,  Dünyada üzerinde yaşayan  insanların çoğunluğu için internet kullanımının günlük sıradan bir eylem olduğunu, fakat  hala pek çok yerde henüz internetle hiç tanışılmadığını, yeni projesinin ise bu fikirle ortaya çıktığını vurguladı. 

Dünya Bankasının raporlarına göre dünya üzerinde yaşayan 7 milyar insandan 4.5 milyarı herhangi bir internet bağlantısına sahip değil. Gelişmişlik seviyesi oldukça düşük olan ülkeler bir yana, bu rakam ABD’de bile % 19 seviyelerinde.

Zuckerberg , “nerede olursa olsun isteyen herkesin internet üzerinden düşüncelerini paylaşabilme ve konuşabilme olanağının olduğu bir dünya hayal ettiklerini ve bağlanabilirliğin ise bir insan hakkı olduğunu savundu. Herkese bağlantı sağlayabilmenin yapılması zor bir iş olduğunu bu nedenle bazı büyük teknoloji şirketleriyle beraber çalışacağını da sözlerine ekledi.

Bu kapsamda projenin ana noktası, bazı anlaşmalı firmalarla birlikte üretilecek olan 15 dolardan  daha ucuz akıllı telefonlarla internet bağlantısının olmadığı küçük yerleşim yerlerinde bağlantının kurulmasını mümkün hale getirmek. Dolayıasıyla Zuckerberg  güçlü teknolojik firmlar ile işbirliği yapacağını açıkladı.Bağlantı  “Loon” projesinin bir parçası olarak atmosferin üst tabakasına balonlarla birlikte gönderilecek olan radyo antenleri ile sağlanacak.

 

Projenin maliyeti için  başlangıç olarak 1 Milyar Dolar gözden çıkarılmış durumda. Bu rakamın ise ilerleyen zamanlarda artacağı öngörülmektedir.


Haber

İlginizi Çekebilir