MKE'de Yine Bir Patlama!

Kırıkkale’nin Hasandede beldesi yakınlarında, Makine Kimya Endüstri Kurumu’na ait mühimmat deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle patlama oldu.

Patlamanın etkisiyle çevredeki evlerin camları kırılırken bazı vatandaşlar hafif şekilde yaralandı. Mühimmat deposunun bulunduğu bölgedeki ormanlık alanda ise patlamanın ardından başlayan orman yangınına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Yangının yayılma ihtimaline karşı bölgede bazı evlerin boşaltıldığı öğrenildi.

Müdahale sırasında dumandan etkilenen 3 itfaiyeciye sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Öte yandan patlamanın hemen ardından haber alınamayan 5 kişiyle de irtibat sağlandı. Güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen 5 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kırıkkale’de patlayan deponun mühimmat ve barut deposu olarak kullanıldığı öğrenildi. AR-GE çalışmalarının da yapıldığı deponun 500 haneli Hasandede Beldesi’ne yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunduğu belirtildi. Ana depo ayrıca Kırıkkale’deki diğer barut, silah fabrikaları ve mühimmat üretim alanlarının en yakınına 6, en uzağına ise 10 kilometre mesafede bulunduğu kaydedildi.

Yangına MKE, Kırıkkale ve Ankara’dan giden itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Gece olması nedeniyle havadan söndürme çalışmaları yapılamadığı için büyüyerek geniş bir alana yayılan alevler nedeniyle Ankara-Kayseri karayolu ulaşıma kapatıldı.

Haber

İlginizi Çekebilir