Fenerbahçe: 0 – Arsenal: 3

Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk karşılaşmasında İngiliz ekibi Arsenal ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Arsenal’in gollerini 51. dakikada Gibbs, 64. dakikada Ramsey ve 77. dakikada Giroud (P) kaydetti.

 Maça iyi başlayan taraf konuk ekip Arsenal olurken İngiliz temsilcisi, ilk yarım saatte Fenerbahçe kalesinde etkili ataklar yarattı. Özellikle Walcott ve Cazorla’nın etkili performansı, F.Bahçe savunmasına zor anlar yaşatsa da ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya ise çok hızlı başlayan bir Fenerbahçe vardı. İlk yarıda sağ bekte Bekir’in yerine Gökhan Gönül oyuna girerken Kuyt’ın sert şutu tribünleri heyecanlandırdı. Ancak golü bulan taraf Arsenal oldu. 51. dakikada Walcott’un pasında arka direkte bom boş kalan Gibbs, Arsenal’i 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 64’ü gösterirken orta alanda aldığı topla ceza sahasına kadar yaklaşan Ramsey’in sert vuruşunda skor 2-0 oldu. 76. dakikada Kadlec, ceza sahası Walcott’u yere indirince hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Giroud da maçın skorunu ilan etti.

Bu maçın rövanşı 27 Ağustos Salı günü Emirates Stadı’nda oynanacak. Fenerbahçe  elenmesi halinde yoluna UEFA Avrupa Ligi’nden devam edecek.

Fenerbahçeli taraftarlar maç içerisinde ve sonunda yönetime ve futbolculara tepki gösterdiler. Kadıköy’de misafir seyirci tribününde, 150 kadar Arsenal taraftarı takımlarını desteklediler.

Maçta 27’si İngiliz, 258’i Türk olmak üzere 285 medya mensubu görev yaptı.

Haber

İlginizi Çekebilir