Suriye'de Kimyasal Silah İddiaları: 1300 Ölü

 Suriyeli muhalif gruplardan Suriye Ulusal Konseyi, Şam yakınlarında Guta’daki kimyasal silah saldırısında ölü sayısının 1300 olduğunu savundu. Konsey Başkanı George Sabra, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında, Esad rejiminin Şam’ın Doğu Guta banliyösüne düzenlediği ve kimyasal silah kullandığı saldırının bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini belirtti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu da saldırıda kimyasal silah kullanıldığını ileri sürerek, uluslararası toplumu bu konuda tavır almaya çağırarak, şu günlerde ülkede olan Birleşmiş Milletler heyetinin bir an önce olayı araştırmasını istedi.

Öte yandan Beşar Esad yönetimi, Şam’ın Doğu Gota’da kimyasal silahların kullanıldığına dair haberlerin asılsız olduğunu, haberin “terörü desteklemek” için üretildiğini iddia etti. Suriye Enformasyon Bakanlığı’nın, resmi haber ajansı SANA’da yer alan açıklamasında, uluslarası medyanın “terörü desteklemek” için “yalan haber” ürettiğini ileri sürerek, “Haberlerin kimyasal silahın kullanılıp kullanılmadığını soruşturan Birleşmiş Milletler (BM) komitesini görevinden saptırma girişimi olduğunu” öne sürüldü.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine bugün saat 15.00’te (TSİ 22.00) acil olarak toplanacak.

Beşar Esad rejimine bağlı birliklerin Şam yakınlarında kimyasal saldırı düzenlediğini ve onlarca kişinin öldüğünü iddia eden muhalifler, video paylaşım sitesi Youtube’a bir dizi görüntü yükledi.


Haber

İlginizi Çekebilir