Kara harekatı için 75 bin asker

ABD, Suriye’deki kimyasal silah depoları ve tesisleri ele geçirmek için yapılacak olası bir kara harekatı için 75 binden fazla askere ihtiyaç duyuyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD, Suriye’deki kimyasal silah depoları ve tesisleri ele geçirmek için yapılacak olası bir kara harekatı için 75 binden fazla askere ihtiyaç duyuyor. Bu tahmin, Pentagon’un 2012 yılının başlarında ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderdiği gizli ibareli bir rapora dayandırılıyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Pentagon yetkilisi raporun, Obama’nın Ulusal Güvenlik danışmanının isteği üzerine, Esad rejimine müdahale için muhtemel askeri senaryolar için hazırlanan raporlar arasında yer aldığını belirtti. Öte yandan, ABD Senatosu Çarşamba günü, 90 günle kısıtlı ve kara kuvvetlerinin Suriye’ye ayak basmasını yasaklayan “sınırlı” Suriye operasyonunu onaylamıştı. Dışişleri Bakanı John Kerry de, Suriye’ye kesinlikle kara harekatı yapılmayacağını belirtmişti.

Obama ise, Suriye’nin “Irak ve Afganistan gibi” olmayacağını ifade etmişti. Şubat ayında CNN’de yayınlanan ve Pentagon yetkililerinin açıklamalarına dayandırılan bir haberde, Suriye’deki kimyasal silah tesislerinin ele geçirilmesinin oldukça zor olduğu ve Afganistan’daki ABD askerlerinden daha fazla sayıda bir askeri güce ihtiyaç duyulduğu ifade edilmişti.

İHA

Haber

İlginizi Çekebilir