Erdoğan'dan ODTÜ çıkışı

Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın toplantısında Suriye’ye geniş yer ayıran Başbakan Erdoğan, zirvede yer alan liderlerin bu ülkeye yapılması planlanan askeri harekatı gerekli gördüğünü ifade etti.

Suriye’de muhalif güçlerin hava desteği beklediğini de vurgulayan Erdoğan, bu ülkeyi bekleyen en büyük tehlikenin mezhep savaşı olduğunu söyledi. Erdoğan, Suriye’deki El Kaide bağlantılı örgütlerle ilgili bir soru üzerine ise “Suriye halkı aşırı uçlara prim vermez” diye konuştu. Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Erdoğan, operasyonu desteklemenin “savaş çığırtkanlığı” olmadığını dile getirdi.

Bir soru üzerine, ODTÜ’de türbanlı öğrencilere karşı yapılan tepkiyi de değerlendiren Erdoğan, “YÖK de biz de gereğini yapacağız. Onların özlediği ülke çok gerilerde kaldı” ifadelerini kullandı. Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Erdoğan, “Başkanlık sistemi olmazsa olmazımız değil” diye konuştu.

Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili bir soru üzerine şöyle dedi: “Bizim yol haritamız neyse bu yol haritamız üzerinde yürümeye devam edeceğiz.” Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: “Tüm G-20 ülkeleri büyüme potansiyelini artıracak yöntemleri yeniden belirledi. Kredi derecelendirme kuruluşlarına olan mekanik bağımlılığın azaltılması görüşümü ilettim. G-20’de çeşitli liderlerle görüşmelerim oldu. Görüşmelerimizde bölgesel meseleler, Mısır’daki askeri darbe, Suriye’de rejim tarafından sürdürülen katliam da yer aldı.

Haber

İlginizi Çekebilir