Buckingham Sarayı'nda Güvenlik Skandalı..

Dünyada en iyi korunması gereken yerde pazartesi gecesi bir hırsızlık şüphelisinin kimseye yakalanmadan Saray’ın önemli salonlarından birine girmesi yetmiyormuş gibi saraydaki silahlı polisler iki gün sonra Prens Andrew’u şüpheli sanıp namluları üstüne çevirip yere yatırdı.

Hırsızlık şüphelisi müzik yönetmeni DJ Victor Miller (37) akıl hastası çıkınca, dün akşama kadar akıl hastanesinde tutuldu ve 28 gün kontrol altında kalacak.

Victor Miller, yakalandığında Amy Winehouse ile arkadaş olduğunu ileri sürdü. Sunday Express’in bugünkü manşet haberine göre, Prens Andrew’u (53) şüpheli biri sanan saraydaki silahlı polis, Pazartesi geceki hırsızlık olayından sonra “Yere yat” diyerek prensi yakaladı. İ

ngiliz gazetesi , Kraliçe’nin kendisini ve ailesini korumaları için tuttuğu güvenlik görevlilerinin Prens Andrew’u vurma tehlikesinin yarım dakika sürdüğüne dikkat çekti. Korumaların Prens Andrew’u nasıl tanımadıkları merak konusu oldu. Prens Andrew’un eski eşi York Düşesi Sarah ile İspanya’da tatilden yeni döndüğü ve perakende işleri desteklemek için PopUp Piccadilly’i ziyaret etmek için Londra’da bulunduğu kaydedildi. Sarayda meskene tecavüz olayının terörist uyarısı olduğunu manşetten veren Sunday Telegraph, Scotland Yard’ın Buckingham Sarayı’ndaki son 30 yılın en kötü güvenlik ihlalini soruşturduğunu ve yakalanan iki zanlının terörist ilişkileri olmadığını açıkladığına dikkat çekti. İngiliz basının güvenlik sorumlularına sorduğu en önemli soruysa: ‘Ya bu zanlılar terörist olsaydı’ .

Bu manşetin ardından Scotland Yard, ‘Silahlari Prens Andrew’in üstüne doğrultmadık’ diye açıklama yaptı. Scotland Yard yaptığı açıklamada çarsamba günü saat 18.00’de Buckingham Sarayı’nın bahçesinde iki üniformalı gorevlinin Prens Andrew’u durdurup kimliğini sorduğunu teyit etti.

Haber

İlginizi Çekebilir