Red Bull Sea to Sky 2013

XVENTURE, Red Bull Türkiye ve Kemer Enduro Kulübü “en eğlenceli Ekstrem Enduro yarışı” Red Bull Sea to Sky’ın dördüncü halkasını daha da iyi tasarladılar: 27 – 29 Eylül 2013 arası sıra dışı yarış aksiyonuyla dolu üç gün bir kere daha dünyanın Ekstrem Enduro camiasını Kemer’e getirecek.

Bu gezegenin yüzeyindeki başka hiçbir yarış güzel manzaralı üç farklı parkurun benzersiz bir kombinasyonunu sunmuyor. Bu parkurlar motorkros benzeri Kumsal Yarışı, zorlayıcı dar patikalar içeren Orman Yarışı ve sürücüleri deniz seviyesindeki göz kamaştırıcı kumsaldan alıp sonu gelmeyen nehir yataklarından geçiren ve ağaç hattının ötesine, 2.365 metrelik  Tahtalı dağının zirvesine çıkaran Dağ Yarışı.

Red Bull Sea to Sky oldukça yeni bir etkinlik olmasına rağmen Ekstrem Enduro’nun süper yıldızlarının takvimlerinde ve kalplerinde önemli bir yere sahip. Sea to Sky’ın 2012 versiyonunu üçüncü sırada tamamlayan Paul Bolton’un (KTM) deyişiyle, “Bir sonraki büyük yarışım Türkiye’deki Red Bull Sea to Sky, o da Eylül’ün sonunda. O favori yarışım ve başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum.”

Dünya’nın en  iyi ekstrem enduro sürücülerü 2013’te Red Bull Sea to Sky’da yarışacaklarını teyit ettiler. Red Bull Sea to Sky büyük isimlerin sınırlarını zorlayacak olmasına rağmen ekstrem enduro yarışlarına Akdeniz atmosferi, kumsalda yaz havası ve beş yıldızlı bir oteli ekleyen takvimdeki tek yarış.

Yarış 27 Eylül Cuma günü Kumsal Yarışı ile başlayacak. Birinci günün yüksek hızlı parkurunun ardından sürücüler 28 Eylül’de gerçekleşecek olan Orman Yarışı  ilk teknik kısımlarla karşılaşacaklar. Bu yarışta hızlı çakıllı yollarla Kemer’in hemen dışındaki ormandaki yorucu kökler ve bir sürü dar dönüşle dolu nefes kesici tek patikalar bir arada olacak. Yokuşlar ve inişler sürücüleri ana etkinlik için sürücüleri testten geçirecek. Orman yarışının sonuçları Olympos Dağı Yarışı’nın başlangıç sıralarını belirleyecek. Etkinliğin son günü olan 29 Eylül Pazar günü ise  Olympos Dağı Yarışı yerli ve yabancı yüzlerce ekstrem enduro sürücüsünü kumsaldan alıp ormandan geçirerek ta Olympos Dağı’nın zirvesine (Tahtalı 2.365 metre) çıkaracak. İrtifa arttıkça parkurun zorluk derecesi de sürekli olarak artacak. Yarışmacıların dağın zirvesindeki bitiş çizgisinde bulunan bitiş çizgisine ulaşmaları  7 saati bulacak.

Bu nefes kesici mucadeleye tanık olmak olmak istiyorsan, 27 – 29 Eylül’de Kemer’de ol! 
Detayli bilgi için redbull.com‘u ziyaret edin…


 

Haber

İlginizi Çekebilir