Ark of Crafts

 

Urartu, Kibele, Savat işi kolyeler, Bedri Rahmi Eyüboğlu motifli panolar, Bizans, Selçuklu ve Milet seramikler, Ebru, Minyatür ve Hat sanatının en çağdaş eserleri Ark of Crafts’ta sizleri bekliyor..

Ark of Crafts, binlerce yıldır birçok medeniyetin evi olmuş Anadolu topraklarının zengin tarihi ve kültüründen ortaya çıkan görkemli sanatlarını bugüne, çağdaş bir kurguyla taşıyan seçkin sanatçı ve ustaların özgün koleksiyonlarını bir araya getiriyor.

Geleneksel sanatların çağdaş yorumları, seçkin sanatçıların özgün koleksiyonlarıyla arkofcrafts.com’da.

İnternet’te birbirinin aynı ürünleri görmekten sıkıldığımız, sevdiklerimize hediye bulamadığımız, her şeyin fabrikasyon ve birbirinin benzeri olduğu, geleneksel sanatların birer birer yok olmaya yüz tuttuğu bir ortamda Ark of Crafts geniş ve farklı ürün yelpazesiyle fark yaratıyor.

Tamamen el yapımı, tek ve benzersiz ürünlerin yer aldığı Arkofcrafts.com’un kurucuları, sitenin amacını:

“Yok olmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımızı günümüz yaşam tarzına göre yorumlayarak yaşatmak, sanatçıyı ve sanatı tanıtmak, sanatçıları desteklemek, sanatı erişilebilir ve kullanılabilir kılmak’’ olarak tanımlıyorlar.

Türkiye’nin her yerini gezerek sanatçılara ve ustalara ulaşan ve eserlerini toplayan arkofcrafts.com’da, Bizans seramikleri, Osmanlı at alınlığı, gravürler, camın geleneksel ve modern uyarlamaları, taşınabilir sanat ürünleri, Bedri Rahmi Eyüboğlu yazma baskı ürünler, minyatür ve hat sanatından seçme parçalar, Sultan ve Harem kurşun asker serileri, Van Savat işçiliği kolyeler, İznik çinilerinin modern yorumları, Mardin’den cam altı tablolar gibi çok zengin bir koleksiyon yer alıyor.

Alanında bir ilk olan site, sanatçı ve ürün seçkisi, tasarımı, detaylı açıklamaları ve kolay kullanımı ile internette alışverişi keyifli kılıyor.

Türkiye’nin yanısıra Amerika’dan Japonya’ya hizmet veren Arkofcrafts.com ilk corner’ını Eylül 2013’te Adahan İstanbul Hotel’de açtı.


Haber

İlginizi Çekebilir