Avrupa'da Ekonomik Kriz Devam Ediyor

Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz, Avrupa Birliği’nin (AB) iki lokomotif gücünden biri olan Fransa’yı derinden sarsmaya başladı.

Sosyalist hükümet, Brüksel ve Berlin’in de yakından takip ettiği 2014 yılı için hazırladığı bütçe taslağını kamuoyuna açıkladı. Buna göre, kamu harcamalarında 15 milyar Euro’luk kesintiye gidiliyor. Daha fazla reform kararı alan Paris, AB’nin bütçe açığı kuralına uymak için düğmeye bastı.

Bu kapsamda vergi gelirlerinde 3 milyar Euro’luk artışa gidilecek. Bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 3.6 olarak gerçekleşmesi hedefleniyor. Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici, tasarruf planlarını savundu: “Bu bütçe bütün yönleriyle Fransa’nın daha rekabetçi bir ülke olmasına odaklanıyor. Fransızlara yeni iş olanakları yaratılıyor, yenilik teşvik ediliyor ve aynı zamanda kamu harcamalarında kesintiye gidiliyor.” Öte yandan ülkedeki işsizlik rakamları Ağustos ayında iki yıldan bu yana ilk defa düştü. 2012’de ekonomik büyümenin sağlanamadığı Fransa’da işsizlik geçtiğimiz Mayıs ayında yüzde 11 ile son 14 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı

Haber

İlginizi Çekebilir