Abd'de Bütçe Krizi Petrol ve Altın Fiyatlarını Etkiledi

Altın fiyatları ABD’de hükümetin bütçesiz kalarak kapanmasından sonra iki ayın en düşük seviyesine geriledi. Hükümetin kapalı kalma halinin kısa süreceği yönündeki beklenti, güvenli liman olarak bilinen altına yönelen yatırımcı sayısını kısıtladı. Buna ek olarak New York Merkezli Comex altın fonunun yüklü miktarda satış yapması altın fiyatlarının 25 dolar birden düşmesine neden oldu.

Altının 1300 doların altına inmesiyle gelen otomatik satışlar da kıymetli metalin üzerindeki baskıyı artırarak altını 1280 dolara geriletti. ABD’de devam eden bütçe krizi 800 binden fazla kamu işçisinin ücretli izne çıkmasını sağlamış, birçok kamu kurumu da kapalı kalmıştı.

ABD’nin kepenk kapatması petrole olan talebi de etkiledi. ABD’de azalan petrol talebiyle petrol fiyatları düşmeye başladı. Ham petrol fiyatları 102 dolara kadar gerilerken Brent petrol fiyatları da 107 dolara kadar geriledi. Suriye’ye müdahalenin gündeme geldiği Ağustos sonlarında ham petrol 110 dolara kadar çıkarken Brent petrol de 117 doları görmüştü. ABD’DEKİ TALEP BELİRLEYİCİ OLACAK Uzmanlar petrol fiyatlarında ABD tüketiminin önemli rol oynadığını belirtiyor.

Kim Eng Securitties petrol analisti Andrew Sullivan ABD’nin petrol talebinin azaldığını ayrıca 800 bini aşkın kişinin maaş alamaycak olmasının da petrol talebini etkileyeceğini belirtti. Uzmanlar ayrıca ABD’deki petrol ve benzin stoklarındaki değişimin de önümüzdeki günlerde petrol fiyatlarına etkili olacağını belirtti.

Haber

İlginizi Çekebilir