Kerry ve Lavrov'dan Esad'a övgü

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) zirvesi dolayısıyla Endonezya’nın Bali kentinde bulunan ABD Başkanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, burada yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“Açık olmak gerekirse kimyasal silahlarla ilgili gelişmelerin gidişatından çok memnunuz” diyen Kerry, Suriye’deki kimyasal silahların imha planının küresel düzeydeki işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu söyledi.

Esad rejiminin, “kendilerinden beklendiği şekilde sürece hızla uyum sağladığını” belirten Kerry, bunun iyi bir başlangıç olduğunu ve aynı şekilde devam etmesini umduklarını ifade etti.

LAVROV: MUHALEFET DE UYUM GÖSTERMELİ 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da süreç içinde Esad rejiminin “tamamen işbirliği içinde” olduğuna işaret ederek, muhalefetten de benzer bir uyumu göstermesini istedi.

“Sorumluluk yalnızca Suriye hükümetinin değil” diyen Lavrov, muhalefetin ve diğer devletlerin kimyasal silahların “devlet dışı aktörlerin” eline geçmesine izin vermemesi gerektiğinin altını çizdi.

Kerry ve Lavrov, Suriye’deki krize siyasi çözüm bulunmasına dair uluslararası konferansın hazırlıklarını sürdürdüklerini da söyledi.

Haber

İlginizi Çekebilir