Galatasaray teslim oldu

Devler Ligi’nde ikinci turun kapısını aralamak için sahaya çıkan Galatasaray, Kopenhag’a 1-0 mağlup oldu ve önemli bir fırsatı elinin tersiyle itti.

B Grubu’nda 4 puanda kalan Galatasaray, gruptaki ikinciliğini korumasına rağmen Kopenhag ile puanının eşitlenmesine engel olamadı. Real Madrid ile sahasında 2-2 berabere kalan Juventus ise 3 puanla bu iki takımı takip etti.

Temsilcimiz Galatasaray’ın ilk dakikalardaki tutuk futbolundan faydalanan Danimarka ekibi, 6. dakikada golü buldu. Sağ kanattan gelişen hücumda Gislason, kale sahası üzerine yerdek kesti. Orada topa topukla dokunan Daniel Braaten de takımını 1-0 öne geçirdi.

Oyundaki yüksek tempo, golden sonra da azalmadı. 8. dakikada Kopenhag’ın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, arka direkte boş durumda kalan Nicolai Jörgensen, iyi bir kafa vuruşu yapmasına rağmen direğe takıldı.

Dakikalar 18’i gösterdiğinde ise ev sahibi yine etkili geldi. Melo’nun hatalı pasıyla başlayan hücumda, sağ taraftan karşı karşıya kalan Gislason, istediği gibi vuramadı ve yandan auta yolladı.

Temsilcimiz Galatasaray, ilerleyen dakikalarda oyundaki dengeyi sağladı. 21. dakikada Burak Yılmaz’ın kafa vuruşu kaleciden döndü, dönen topu Bruma filelere gönderdi ancak ofsayt nedeniyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı.  

Karşılaşmanın 34. dakikasında ise Galatasaray direğe takıldı… Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşuna, arka direkte çok iyi yükselen Brezilyalı, güzel bir kafa vuruşu yaptı ancak top direkten geri döndü.

İlk devrenin son bölümüne yaklaşılırken, Kopenhag tamamen oyunu kendi sahasında kabul etmeye başladı. Ancak ev sahibi, kontra ataklarla 2. golü aramayı da ihmal etmedi. Özellikle 42. dakikada Sarı-kırmızılı savunmanın arkasına iyi sarkan golü sahibi Braaten, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ancak kaleci Eray, çok kritik bir kurtarışa imza attı.

Bu pozisyonun devamında ise Aydın Yılmaz’ın etkili ortasına hareketlenen Didier Drogba, istediği gibi vuramadı ve üstten auta yolladı. Mücadelenin ilk devresi de Danimarka ekibinin tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.

Bu pozisyonun devamında ise Aydın Yılmaz’ın etkili ortasına hareketlenen Didier Drogba, istediği gibi vuramadı ve üstten auta yolladı. Mücadelenin ilk devresi de Danimarka ekibinin tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Galatasaray, Danimarka ekibini tamamen sahasına hapsetti. Her iki kanadı da kullanan Sarı-kırmızılılar, golü bulmak için rakibi üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. 68’de Drogba’nın etkili şutunu kaleci çıkarırken, 71’de ise ceza sahası içinde büyük karambolden gol çıkmadı.

Maçın son dakikalık bölümünde Kopenhag’ın savunmaya yönelik hamlelerinin karşısında Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, hücum oyuncularını sahaya sürdü. Ev sahibinin zaman zaman geliştirmeye çalıştırdığı kontra ataklar ise temsilcimizin kalesinde tehlike yaratmadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Kopenhag, sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Haber

İlginizi Çekebilir